Balıkesir’den Sabiha Gökçen’e Ulaşım Durdu! BTT A.Ş. Acı Haberi Duyurdu: Seferler Neden Sonlandırıldı?
Balıkesir ve Bandırma ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında köprü kuran BTTBUS seferleri hakkında şok bir karar açıklandı. Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. (BTT A.Ş.), bugün yaptığı resmi duyuruyla, havalimanı ulaşım hizmetinin resmen sona erdiğini kamuoyuna bildirdi. Binlerce yolcuyu mağdur eden bu kararın arkasındaki ihale süreci ise dikkat çekti.
İhale Şartları Uygun Bulunmadı
BTT A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı’na sunulan kaliteli ve uygun fiyatlı hizmeti sürdürmek adına Havalimanı İşletmecisi HEAŞ tarafından açılan ihale sürecine dahil olunduğu belirtildi. Ancak yapılan girişimler neticesinde; yolcuların alıştığı "uygun fiyat ve yüksek kalite" standartlarını koruyabilecek şartların oluşmadığı vurgulandı.
Balıkesir ve Bandırma Seferleri Artık Yapılmayacak
Bu gelişme doğrultusunda; Balıkesir Merkez ve Bandırma kalkışlı Sabiha Gökçen Havalimanı seferleri sonlandırılmak zorunda kalındı. Kurum, sosyal belediyecilik ilkelerinden ödün vermemek adına, hemşehrilerinin menfaatlerini koruma önceliğiyle bu kararı aldığını ifade etti.
Yolcular Şimdi Ne Yapacak?
BTTBUS’ın çekilmesiyle birlikte, Balıkesir ve Bandırma’dan Sabiha Gökçen’e gitmek isteyen vatandaşların özel turizm şirketlerine veya alternatif ulaşım yollarına yönelmesi bekleniyor. BTT A.Ş., bugüne kadar olduğu gibi farklı alanlarda hizmet üretmeye devam edeceğini belirterek kamuoyuna saygılarını sundu





