Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) İbni Haldun Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde, Aile Yılı kapsamında “Güçlü Aile, Güçlü Gelecek” başlıklı panel düzenlendi.

Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) bahçesinde gerçekleştirilen panelde, “Değişen Dünyada Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi” teması ele alındı. Programda, değişen toplumsal yapı içerisinde ailenin rolü, aile bağlarının güçlendirilmesi ve aile kurumunun korunmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.


Panelin moderatörlüğünü BAÜN İbni Haldun Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Pelin Vardarlıer üstlendi. Panele Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emine Böçkün, Akademisyen-Sosyolog Dr. Cem Zafer ve Kanal D Ana Haber Muhabiri İbrahim Konar konuşmacı olarak katıldı.


793159091 1526755039479391 908097020432464170 N


Panelde konuşmacılar, aile kurumunun günümüzde karşı karşıya kaldığı değişimleri ve bu değişimlerin toplum yaşamına yansımalarını değerlendirdi. Güçlü bir aile yapısının oluşturulması ve aile bağlarının korunmasına yönelik görüş ve önerilerin de paylaşıldığı programda, ailenin toplumsal yapının temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çekildi.


Panele Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl, Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Yıldırım, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, panel moderatörü ve konuşmacılara katılım belgelerinin takdim edilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Muhabir: Haber Merkezi