
Türkiye 1999’daki Türkiye değil
Depremin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu vurgulayan Ekrem Başaran, Balıkesir’in depremle ilgili durumunu, “Depremle yaşamaya alışacağız, bu bizim ülkemizin hatta bizim şehrimizin bir gerçeği. Geçmişte ülkemizde depremle ilgili çok acı tecrübelerimiz oldu. En büyüğü de 17 Ağustos Kocaeli depremiydi. Ama Türkiye 1999’daki Türkiye değil, artık kurumlarıyla, vatandaşlarıyla deprem gerçeğine daha hazırlıklıyız. Hala bazı şehirlerimizde eksiklerimiz olabilir ama Balıkesir hem kentleşmesi hem de kurumların kapasitesi bakımından depreme hazırlıklı bir şehir” şeklinde değerlendirdi.
Son aylarda İstanbul’da yaşanan depremlerin Türkiye’nin deprem gerçeğini tekrar gündeme taşıdığını dile getiren İl Başkanı Başaran, olası İstanbul depreminin Balıkesir’e etkisi hakkında ise “İstanbul’da yaşanacak olası deprem Balıkesir’i de etkileyecektir, Bu anlamda Balıkesir olarak en kötü senaryoya hazırlıklı olmalıyız. Balıkesir’deki tüm kurumlar olası İstanbul depremi konusunda tüm hazırlıklarını gözden geçirmeli” diye konuştu.AFAD Dünya çapında bir kurum
AFAD bugün kurumsal tecrübesinin dünyanın hizmetine sunan bir kurum olduğunu söyleyen Ekrem Başaran, “Nerede bir muhtaç insan varsa AFAD oraya ulaşıp, o insanların ihtiyaçlarını giderebilen kapasiteye sahip Dünya çapında bir kurum” dedi.
