Balıkesir’in Erdek ilçesinde kamp yapan 33 yaşındaki Elif Kumal, gece yarısı aracıyla bölgeden ayrıldıktan sonra sırra kadem bastı.

Bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları devam ederken, olaydan önce genç kadınla tartışma yaşadığı iddia edilen erkek arkadaşı gözaltına alındı.


Balıkesir'in Erdek ilçesinde yer alan Kapıdağ Yarımadası’nda 27 Aralık gecesi meydana gelen olay, bölgede büyük endişeye yol açtı. Yukarıyapıcı Göleti mevkisinde kamp yapan Elif Kumal (33) ve erkek arkadaşı olduğu belirtilen E.G. arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Kumal, gece geç saatlerde kendi aracıyla kamp alanını terk etti ve bir daha kendisinden haber alınamadı.

Kamera Kayıtlarında İz Yok

Olay sonrası E.G.’nin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbarla bölgede inceleme başlatıldı. Güvenlik güçleri tarafından incelenen mobese ve güvenlik kameralarında, Elif Kumal’ın aracının Erdek veya Bandırma yönüne geçtiğine dair hiçbir görüntüye rastlanmadı. Aracın ana yollara çıkmadan kaybolması, olayın gizemini artırdı.


Ekipler Seferber Oldu: Geniş Çaplı Arama

Jandarma koordinesinde yürütülen çalışmalara AFAD ve 911 Arama Kurtarma Derneği ekipleri de destek veriyor. Şu ana kadar yapılan aramalarda ne Elif Kumal’a ne de kullandığı araca dair bir ize ulaşılabildi.

Adli Süreç: Gözaltı Kararı Geldi

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, Elif Kumal ile son tartışan kişi olan erkek arkadaşı E.G.’yi gözaltına aldı. Erdek Cumhuriyet Savcılığı, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çok yönlü bir soruşturma yürütüyor.

Muhabir: OSMAN KANTARLIOĞLU