Balıkesir'in Altıeylül ve Karesi ilçelerinde 12 Ekim Pazartesi günü planlı elektrik kesintileri uygulanıyor.

Altıeylül'ün Dinkçiler Mahallesi'nde OG tesis çalışması nedeniyle kesinti 6 saat sürerken, Karesi'nin Kuva-i Milliye ve 1. Sakarya mahallelerinde trafo bakım çalışmaları nedeniyle 4 saatlik kesinti programı bulunuyor.


Balıkesir'de elektrik şebekesinde gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle bazı mahallelerde gün içerisinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Paylaşılan kesinti programına göre çalışmalar Altıeylül ve Karesi ilçelerindeki üç mahalleyi kapsıyor.

Kesintilerin en uzunu Altıeylül'de uygulanırken, programda elektrik verilemeyecek sokak ve bölgeler de tek tek yer alıyor.


Altıeylül Dinkçiler'de 6 Saatlik Elektrik Kesintisi

Altıeylül ilçesine bağlı Dinkçiler Mahallesi'nde OG tesis çalışması nedeniyle saat 10.30 ile 16.30 arasında planlı elektrik kesintisi uygulanıyor.

Programda kesintiden etkilenecek noktalar 7001, 7002, Sevda, 7083, 7007, 7003, 7004, 7008 ve 7009 olarak sıralandı.

Buna göre Dinkçiler'deki planlı çalışma toplam 6 saatlik bir zaman dilimini kapsıyor.


Karesi'de İki Mahallede Trafo Bakımı

Karesi ilçesinde ise Kuva-i Milliye ve 1. Sakarya mahallelerinde elektrik kesintisi bulunuyor. Her iki mahallede de kesintinin nedeni trafo bakım çalışması olarak gösterildi.

Kuva-i Milliye Mahallesi'ndeki çalışma saat 09.00'da başladı ve programda bitiş saati 13.00 olarak yer aldı.

Kesinti programında Kuva-i Milliye Mahallesi için çok sayıda sokak ve bölge sıralandı. Bunlar arasında Hüseyin Bastuz, Çakmak, Karanfil, 18 Mayıs, Şehit Polis Hüseyin Topal, Edremit, Cihat Bilgehan, Hasan Tahsin isimli noktaların yanı sıra çok sayıda numaralı sokak bulunuyor.

1. Sakarya Mahallesi'nde de trafo bakımı nedeniyle elektrik kesintisinin 09.00-13.00 saatleri arasında uygulanması planlandı. Programda etkilenecek noktalar arasında 2097, 2095, 2076, Ayvaz, 2082, Elmalı, 2093, Ayfer, Firuze, Şen, 2075, Kiraz, Çakmak, 2084, Baran, Güngördü ve Çay yer alıyor.


Kesinti programının özeti:

İlçe

Mahalle

Saat

Çalışma

Altıeylül

Dinkçiler

10.30-16.30

OG tesis çalışması

Karesi

Kuva-i Milliye

09.00-13.00

Trafo bakımı

Karesi

1. Sakarya

09.00-13.00

Trafo bakımı

Elektrik kesintilerinin çalışma programında belirtilen saat aralıklarında uygulanması planlanıyor.

Kaynak: UEDAŞ