Balıkesir’in Edremit ilçesi, nefes kesen bir kurtarma operasyonuna ev sahipliği yaptı.
Akçay Altınkum Dalyan mevkiinde gerçekleştirilen 10. Bölge UMKE Eğitim Tatbikatı, senaryoları ve ekiplerin profesyonelliğiyle gerçeğini aratmadı. 6-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen dev organizasyonda, bölge illerinin afetlere müdahale gücü test edildi.

Ege’nin Kurtarma Devleri Dalyan’da Buluştu
Balıkesir’in ev sahipliğinde düzenlenen tatbikata; Balıkesir, Çanakkale ve Manisa illerinden gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) katıldı. Üç gün süren yoğun eğitimlerde ekipler, deprem ve depreme bağlı gelişen çoklu afet senaryoları üzerinde çalıştı. Toplam 114 personel ve çok sayıda lojistik, müdahale ve nakil aracının yer aldığı tatbikatta, koordinasyonun gücü ön plana çıktı.

Bot Batmasından Kayıp Grubun Kurtarılmasına...
Tatbikatta sadece deprem değil, hayatın içinden birçok acil durum senaryolaştırıldı:
- Deprem Sonrası Enkaz Müdahalesi: Yıkılan binalarda medikal kurtarma ve triyaj süreçleri uygulandı.
- Deniz Kazası: Bot batması senaryosuyla su üstü operasyon becerileri ölçüldü.
- Arama-Kurtarma: Yürüyüş yaparken doğada kaybolan grupların bulunması ve tıbbi müdahalesi başarıyla gerçekleştirildi.

Kurumlar Arası Koordinasyonda Tam Not
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Miraç Çavdar ve üst düzey sağlık yöneticilerinin yakından takip ettiği tatbikata bölgedeki birçok kurum destek verdi. Balıkesir AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü süreçte; olay yeri yönetimi, kritik lojistik, haberleşme ve iş sağlığı gibi başlıklar başarıyla test edildi.






