Balıkesir’in kalbi sayılan iş merkezinde öğle saatlerinde yaşanan elektrik kesintisi büyük paniğe yol açtı! Planlı kesinti duyurusu yapılmamıştı. Sıcak havada klimalar çalışmadı, esnaf mağdur oldu!

Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı Eski Kuyumcular Mahallesi ve çevresi öğle saatlerinde büyük bir elektrik krizine sahne oldu. Şehrin en yoğun bölgelerinden Anafartalar Caddesi, Milli Kuvvetler Caddesi ve Kızılay Caddesi aniden elektriksiz kaldı.

Balikesir-5

Planlı Kesinti Yoktu! UEDAŞ Sessiz

Elektrik dağıtım şirketi UEDAŞ’ın herhangi bir planlı kesinti uyarısı yapmaması, esnaf ve vatandaşların öfkesini daha da artırdı. Birçok iş yeri işlemlerini yarıda bırakmak zorunda kaldı, alışveriş yapan vatandaşlar mağdur oldu.

Sıcak Havada Klimalar da Çalışmadı!

Balıkesir’de son günlerde etkisini artıran kavurucu sıcaklar nedeniyle vatandaşlar serinlemek için klimalara sığınıyordu. Elektriklerin kesilmesiyle birlikte serinleme imkanı da ortadan kalktı. Vatandaşlar adeta sıcakta kavruldu.

Esnaf ve Vatandaş Tepkili!

Kesintinin neden kaynaklandığına dair resmi bir açıklama yapılmazken, mağduriyet yaşayan iş yeri sahipleri ve vatandaşlar tepki gösterdi:

“Haber verilmeden, plan yapılmadan böyle ani kesinti olur mu? Bütün işlerimiz yarıda kaldı, sıcaktan nefes alamıyoruz!”

Muhabir: Sibel Çobanoğlu