Balıkesir’de İhale Krizi! Önce İş Bitti, İhalesi 2 Ay Sonra Yapıldı: Ahmet Akın Hakkında Soruşturma İzni

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen bir ihaleye dair ortaya çıkan detaylar, kamuoyunda "ihale usulsüzlüğü" tartışmalarını alevlendirdi. İçişleri Bakanlığı, Milli Kuvvetler Caddesi’ndeki dekoratif süslemelerle ilgili ihale sürecinde hukuka aykırılık iddiaları üzerine soruşturma izni verdi.


İhale Takviminde "Zaman Makinesi" Etkisi!

Soruşturma dosyasındaki çarpıcı bilgilere göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Milli Kuvvetler Caddesi'ne yapılan ışıklandırma ve tak kurulumu işi 28 Ekim 2024 tarihinde tamamlandı. Ancak söz konusu işe ait ihalenin, işin tesliminden tam 2 ay sonra, 31 Aralık 2024 tarihinde düzenlendiği ortaya çıktı. İhaleye ilişkin resmi sözleşmenin ise 15 Ocak 2025 tarihinde imzalandığı belirtiliyor.


2 Milyon TL'lik İhale Bakanlık Markajında

AK Parti Meclis Üyesi ve Denetleme Komisyonu Üyesi Avukat Birol Şahin, 2 milyon TL bedelli bu ihalede usulsüzlük olduğunu belirterek konuyu İçişleri Bakanlığı'na taşımıştı. Bakanlık, yapılan incelemeler sonucunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve ilgili bürokratlar hakkında soruşturma yürütülmesine onay verdi.


Ahmet Akın Kimdir? Kariyeri ve Eğitimi

Soruşturmanın odağındaki isim olan Ahmet Akın, 1973 Gönen doğumlu. İngiltere’de dil, Bahçeşehir Üniversitesi’nde siyaset eğitimi alan Akın, Selçuk Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yaptı.

Siyasi Kariyeri: 25, 26 ve 27. Dönem Balıkesir Milletvekilliği yaptı. CHP bünyesinde Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Özel Sektör: Uluslararası holdinglerde CEO ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. İyi derecede İngilizce ve İspanyolca konuşmaktadır

Muhabir: Haber Merkezi