Balıkesir'de yaşayan Türkiye ve Bulgaristan çifte vatandaşları, Bulgaristan'daki cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullanmak için sandık başına gitti.
Oy verme işlemleri, Altıeylül ilçesindeki Naim Süleymanoğlu İlkokulu'nda gerçekleştirildi.
Bulgaristan'da cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısının belirleneceği seçimlerin ikinci turu kapsamında Balıkesir'de de oy kullanma imkanı sağlandı.
Altıeylül'de Çifte Vatandaşlar Sandığa Gitti
Balıkesir'de yaşayan çifte vatandaşlar, 1 Kasım 2026 Pazar günü Naim Süleymanoğlu İlkokulu'nda oluşturulan sandığa gelerek oylarını kullandı.
Seçmenler, sandık görevlilerinin nezaretinde oy verme işlemlerini tamamladı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı Seçiminde İkinci Tur Heyecanı
Bulgaristan'daki cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı seçiminin ikinci turunda, ülke dışında yaşayan seçmenler de seçim sürecine katıldı.
Balıkesir'de kurulan sandık sayesinde kentte yaşayan çifte vatandaşlar, Bulgaristan'a gitmeden oy kullanma imkanı buldu.
Altıeylül'deki oy verme işlemleri, Bulgaristan'daki cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu kapsamında gerçekleştirildi.





