Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal devlet ilkesi gereği yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik sağlanan desteklerin Şubat ayı takviminin başladığını açıkladı.
Bu ayki ödemeler, memur maaş katsayısındaki düzenlemenin ardından ilk kez yeni ve zamlı tutarlarıyla vatandaşların hesaplarına geçiyor.
Toplam 9,7 Milyar Liralık Dev Destek
Bakan Göktaş, ödemelerin detaylarını paylaşarak toplamda 9,7 milyar liralık bir kaynağın vatandaşlara ulaştırıldığını belirtti. Bu kapsamda Şubat ayı için yaklaşık 5,4 milyar lira yaşlı aylığı, 4,3 milyar lira ise engelli aylığı ödemesi gerçekleştiriliyor. Bakan Göktaş, hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalarla yürütüldüğünün altını çizerek, sosyal yardım programlarının kapsayıcılığını artıracaklarını vurguladı.

Eğitimden Sağlığa Tam Destek
Engelli ve yaşlı bireylerin toplumsal hayata tam katılımını sağlamayı hedeflediklerini belirten Göktaş, sadece nakdi yardımlarla değil; eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda vatandaşların yanında olduklarını ifade etti. Ocak ayındaki maaş katsayısı düzenlemesiyle güncellenen yeni maaşlar, bugün itibarıyla hesaplarda görülmeye başlandı.





