Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mayıs ayına yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıkladı. Bakan Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla toplam 1 milyar 227 milyon lira tutarındaki ödemenin hak sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini vurgulayarak, çocukların farklı ihtiyaçlarına uygun hizmet modelleri geliştirdiklerini ifade etti. SED ödemeleri sayesinde çocukların aile ortamında, kendi sosyal çevreleri içinde desteklendiğini belirten Göktaş, “Çocuklarımızın milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Aile odaklı sosyal hizmet modelleri kapsamında çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığıyla yetişmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Göktaş, “Mayıs ayına yönelik toplam 1 milyar 227 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesini hesaplara yatırdık” ifadelerini kullandı.

Bakanlık tarafından sağlanan SED kapsamında yalnızca maddi destek değil, aynı zamanda psikososyal destek hizmetleri de sunuluyor. Bu hizmetler aracılığıyla çocukların sportif, kültürel, akademik ve sosyal etkinliklere katılımı teşvik ediliyor ve bireysel gelişimlerine katkı sağlanıyor.

Muhabir: Kevser Yoldaş