Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) Başkanı Oya Hansu Çolak ve yönetim kurulu üyeleri, Politika Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Balıkesir’de kadın girişimciliğinin geliştirilmesi, kadın emeğinin ekonomiye daha güçlü şekilde kazandırılması ve kent genelinde iş birliklerinin artırılması ele alındı.
Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) Başkanı Oya Hansu Çolak ve yönetim kurulu üyeleri, Politika Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Balıkesir’de kadın girişimciliği ve kadın emeğinin desteklenmesine yönelik çalışmalar yürüten BAİKAD’ın kent ekonomisine, sosyal yaşama ve kadınların iş dünyasındaki konumuna ilişkin hedeflerinin konuşulduğu ziyarette, derneğin önümüzdeki döneme ilişkin projeleri de değerlendirildi.
Uzun yıllar önce kurulan BAİKAD, özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği etkinlikler, projeler ve iş birlikleriyle Balıkesir’de kadın girişimciliği konusunda daha görünür bir yapı haline geldi. Dernek, kadınların ekonomik yaşamda daha etkin rol almasını, girişimcilik potansiyellerinin desteklenmesini ve kadın emeğinin ekonomik değere dönüştürülmesini hedefleyen çalışmalar yürütüyor.
HEDEF 20 İLÇEDE DAHA GÜÇLÜ BAĞ
BAİKAD Başkanı Oya Hansu Çolak, ziyarette derneğin önümüzdeki dönemde Balıkesir merkezinin yanı sıra 20 ilçede daha güçlü ve yaygın bir yapıya kavuşması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Kadın girişimciliğinin geliştirilmesinin yalnızca kadınların iş yaşamındaki konumunun güçlendirilmesi açısından değil, Balıkesir ekonomisinin büyümesi ve çeşitlenmesi açısından da önem taşıdığına dikkat çekilen görüşmede, yerel yönetimler, meslek örgütleri, odalar ve kamu kurumlarıyla kurulacak iş birliklerinin önemi vurgulandı.
BAİKAD’ın yeni dönemde farklı kurumlarla ortak projeler geliştirerek kadın girişimcilerin önündeki engellerin azaltılmasına, kadın emeğinin görünür ve sürdürülebilir hale getirilmesine ve girişimcilik potansiyelinin ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalarını artırmayı hedeflediği belirtildi.
BALIKESİR’DE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ ARAŞTIRILDI
Ziyarette Başkan Oya Hansu Çolak, BAİKAD tarafından hazırlanan “Balıkesir İlinde Kadın Girişimciliği” başlıklı araştırma çalışmasını içeren kitapçığı da Politika Gazetesi’ne takdim etti.
Balıkesir’de kadın girişimciliğine ilişkin araştırma ve değerlendirmeleri içeren çalışma, kadınların iş dünyasındaki konumunun, girişimcilik alanındaki mevcut durumun ve geliştirilmesi gereken alanların ortaya konulması açısından dikkat çekiyor.
BAİKAD yönetimi, kadın girişimciliğinin Balıkesir’in merkezinden ilçelere kadar yaygınlaştırılması, kadınların üretim ve iş dünyasında daha fazla yer alması ve farklı kurumların ortaklığıyla yeni fırsat alanlarının oluşturulması yönündeki çalışmalarını sürdürecek.
KADIN EMEĞİNE, GİRİŞİMCİLİĞE VE İŞ BİRLİĞİNE ODAKLANIYOR
BAİKAD’ın çalışmalarıyla Balıkesir’de kadınların sahip olduğu girişimcilik potansiyelinin ortaya çıkarılması, kadın emeğinin ekonomik karşılığının güçlendirilmesi ve kadın girişimciler arasında dayanışma ve iş birliğinin artırılması amaçlanıyor.
Politika Gazetesi’ne gerçekleştirilen ziyarette, Balıkesir’in ekonomik ve sosyal gelişiminde kadınların daha güçlü bir aktör olarak yer almasının gerekliliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. BAİKAD Başkanı Oya Hansu Çolak ve yönetim kurulu üyeleri, Politika Gazetesi yönetimine ve çalışanlarına gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.





