MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Suudi Arabistan'a yönelik saldırılara ilişkin dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Diplomasinin yetersiz kalması halinde “caydırıcı güç” kullanılması gerektiğini savunan Bahçeli, Türkiye'nin Suudi Arabistan'ın savunmasına mümkün olan her türlü askeri desteği vermesi için imkan sağlanmasını istedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında PKK'nin fesih sürecine değinen Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı sürece ilişkin mesaj verdi.

Bahçeli, “Terörsüz Türkiye adımları ciddiyetle ve samimiyetle devam edecek ve nihayete erdirilecektir” ifadelerini kullandı.

Toplantının öne çıkan başlıklarından biri ise Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları oldu.


Bahçeli'den “Caydırıcı Güç” Mesajı

Türkiye'nin bölgedeki saldırılara kayıtsız kalmaması gerektiğini savunan Bahçeli, diplomatik girişimlerin sonuç vermemesi durumunda caydırıcı güç seçeneğinin gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli şöyle konuştu:

“Ne ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya, ne kıblemiz Kabe'ye ne de Hazreti Resulullah'ın kutlu mabedine yönelik saldırılara tahammül göstermeyiz. Ne gerekiyorsa onu yaparız. Diplomasinin imkanları yetmiyorsa caydırıcı güç kullanılmalıdır.”

Bahçeli, Türkiye'nin Suudi Arabistan'ın savunmasına askeri destek vermesini de gündeme getirdi.


MHP lideri, “Mekke İttifakı kapsamında ülkemizin Suudi Arabistan'ın savunmasına mümkün olan her türlü askeri desteğin verilmesi, uluslararası hukuku da ihlal eden yaklaşımlara karşı hassasiyetle ve kararlılıkla mukabele edilmesine imkan sağlanmalıdır” dedi.

Bahçeli'nin sözleri bir siyasi çağrı ve öneri niteliği taşıyor. Paylaşılan açıklamada Türkiye'nin Suudi Arabistan'a askeri destek gönderme yönünde alınmış resmi bir karar bulunmuyor.


Fon Soruşturmaları İçin Ne Dedi?

Bahçeli'nin gündeminde devam eden fon soruşturmaları da vardı.

Devletin ilgili kurumlarının gerekli adımları attığını ve yargı sürecinin devam ettiğini belirten Bahçeli, küçük yatırımcıların korunmasına yönelik yasal süreçlerin de başlatıldığını söyledi.

MHP lideri, “Kurumlarımıza ve Türk adaletine güveniyor, adaletin doğru ve aynı zamanda hızlı tecelli etmesini milletimiz adına bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhalefet yönetimindeki belediyelere yönelik soruşturmalar hakkında da konuşan Bahçeli, fon krizinin belediyelere ilişkin rüşvet ve yolsuzluk iddialarının önüne geçirilmemesi gerektiğini savundu.

Sermaye piyasalarının yanı sıra futboldaki hakemlik camiasında yaşananların da soruşturulması gerektiğini belirten Bahçeli, “Hiçbir yolsuzluk hukuk önünde koruma görmemelidir” dedi.

Muhabir: Haber Merkezi