Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün olağan genel kurulunda başkanlık geleceğine ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Yıldırım, Fenerbahçe’yi şampiyon yaptıktan sonra görevi bırakmak istediğini belirterek, “Bir sene sonra şampiyon yaparak bırakacağım, bunu bilin” dedi.


Yıldırım’ın bu sözleri genel kurul salonunda alkışlarla karşılandı.

Fenerbahçe’nin olağan genel kurulu 27 Eylül Pazar günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Toplantıda mali raporlar, 2026-2027 dönemi bütçesi ve kulübün farklı projeleri ele alınırken kürsüye çıkan Aziz Yıldırım, hem sportif hedefler hem de kulübün mali yapısıyla ilgili konuştu.


Aziz Yıldırım: “Bir Sene Sonra Şampiyon Yaparak Bırakacağım”

Yıldırım’ın konuşmasındaki en önemli mesajlardan biri başkanlık görevine ilişkin oldu. Fenerbahçe’nin hedeflerinden sapmadığını söyleyen Yıldırım, şampiyonluk hedefini bir kez daha öne çıkardı.

Yıldırım, “Bir sene sonra şampiyon yaparak bırakacağım, bunu bilin. Şampiyon yapacağım!” ifadelerini kullandı.


Bu açıklamayla Yıldırım, görevden ayrılma planını Fenerbahçe’nin şampiyonluk hedefiyle birlikte dile getirmiş oldu.

Yıldırım daha önce de başkanlığa dönüşünün temel hedefini şampiyonluk olarak açıklamış, ağustos ayında yaptığı konuşmada Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak için geldiğini söylemişti.

Genel Kurulda Mali Konular Üzerinden Sert Sözler

Aziz Yıldırım konuşmasında mali konulara da geniş yer ayırdı. Genel kurulun Fenerbahçe tarihi açısından önemli bir mali toplantı olacağını söyleyen Yıldırım, kulübün mali durumunun üyeler önünde ayrıntılı şekilde konuşulacağını ifade etti.


Yıldırım, önceki döneme ilişkin harcamalar konusunda da sert ifadeler kullandı. Youssef En-Nesyri transferinin ödenmeyen taksitlerini gündeme getiren Fenerbahçe Başkanı, geçmiş yönetime yönelik olarak paranın nereye harcandığının açıklanmasını istedi.

En-Nesyri transferine ilişkin geciken taksit nedeniyle FIFA nezdinde süreç yaşandığı Fenerbahçe tarafından bir gün önce yapılan açıklamada da duyurulmuştu. Kulüp, söz konusu transfer dosyasındaki ödemenin yapılacağını ve bürokratik işlemlerin ardından geçici transfer yasağının kaldırılacağını açıklamıştı.

Fenerbahçe’nin olağan genel kurulunda ayrıca 1 Mart-31 Mayıs 2026 dönemine ilişkin yönetim ve denetim kurulu raporları ile 1 Haziran 2026-31 Mayıs 2027 dönemini kapsayan bütçe görüşülüyor.

Muhabir: Haber Merkezi