Tam 24 yıllık devasa bir hasretin ardından milyonları ekrana kilitleyen bir gururla 2026 FIFA Dünya Kupası arenasına adım atan A Milli Futbol Takımımız, D Grubu'ndaki ilk maçında ummadığı bir kayıp yaşadı.
Kanada'nın Vancouver kentindeki BC Place Stadı'nda Avustralya ile kozlarını paylaşan Bizim Çocuklar, oyunun büyük bölümünde kontrolü elinde tutsa da savunmadaki anlık konsantrasyon kayıplarının faturasını ağır ödedi.
Grup aşamasına galibiyetle başlayarak büyük bir avantaj elde etmek isteyen Vincenzo Montella'nın öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılarak turnuvaya şanssız bir başlangıç yaptı.
İlk Yarıda Savunma Boşluğu Pahalıya Patladı
Karşılaşmaya baskılı başlayan ve Arda Güler ile net bir fırsattan yararlanamayan ay-yıldızlı ekibimiz, 27. dakikada kalesinde şok bir gol gördü.
- 27. Dakika (Irankunda Sahneye Çıktı): Avustralya savunmasından gönderilen uzun pası koşu halinde kontrol eden Nestory Irankunda, ceza sahamıza girmeden önce savunmada Merih Demiral'ı şık bir çalımla ekarte etti. Kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kalan genç oyuncu, sağ ayağıyla yaptığı sert ve düzgün vuruşla topu ağlarımıza göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
Risk Aldığımız Dakikalarda Fark İkiye Çıktı
İkinci yarıda skora denge getirmek adına tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen ve baskıyı artıran Millilerimiz, arkada büyük boşluklar bıraktı.
- 75. Dakika (Metcalfe Fişi Çekti): Beraberlik golü aradığımız dakikalarda orta alanda topla buluşan Connor Metcalfe, ceza sahamıza doğru hızla ilerledi. Savunmanın yerleşmekte geciktiği pozisyonda, kaleyi tam karşıdan gören bir açıdan sert bir şut çıkaran 26 yaşındaki futbolcu, meşin yuvarlağı Uğurcan'ın uzanamayacağı köşeye göndererek farkı ikiye çıkardı: 2-0.
Kalan dakikalarda Kenan Yıldız ve Deniz Gül gibi hamlelerle gol yollarını hareketlendirmeye çalışsak da Avustralya'nın katı savunma duvarını aşmayı başaramadık ve 90 dakika bu skorla tescillendi.
D Grubu'nda Puan Durumu Şekillendi: ABD Liderlik Koltuğunda
Grubumuzda oynanan diğer karşılaşmada ise turnuvanın ev sahiplerinden Amerika Birleşik Devletleri, Paraguay karşısında gövde gösterisi yaptı. ABD, rakibini 4-1 gibi net bir skorla mağlup ederek averajla zirveye yerleşti. İlk maçların ardından D Grubu'nda oluşan resmi puan tablosu şu şekilde:
- ABD: 3 Puan (Averaj: +3)
- Avustralya: 3 Puan (Averaj: +2)
- Türkiye: 0 Puan (Averaj: -2)
- Paraguay: 0 Puan (Averaj: -3)
İlk maçta puanla tanışamayarak hayal kırıklığı yaratan A Milli Takımımız, gruptan çıkma umutlarını korumak adına sonraki süreçte oynayacağı Paraguay ve ABD mücadelelerinde mutlak galibiyet hedefiyle sahaya çıkacak.





