Antalya Serik'te Orman Yangını! Akbaş ve Karataş Mahalleleri Tehlikede

Antalya’nın Serik ilçesinde, Akbaş ve Karataş mahalleleri sınırında çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın, yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle büyük endişeye yol açtı.

Yangın Akbaş ve Karataş Mahalleleri Arasında Başladı

Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanlık alanda başladı. Alevler kısa sürede geniş bir alana yayılırken, vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.

A A 20250726 38669711 38669710 A N T A L Y A N I N S E R I K I L C E S I N D E C I K A N Y A N G I N A M U D A H A L E E D I L I Y O R

Havadan ve Karadan Yoğun Müdahale

Yangına müdahale için: Yangın söndürme helikopterleri, Uçaklar, Çok sayıda arazöz, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangını yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ettiği bildirildi.

Vatandaşlar Endişeli

Yangının hızla ilerlemesi ve yerleşim yerlerine yakınlığı nedeniyle çevre halkı büyük tedirginlik yaşadı. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ederken, vatandaşlar da yangın söndürme faaliyetlerine destek veriyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı