Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne Yönelik Soruşturmada 3 Kişi Gözaltında
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yeni gözaltılar yaşandı. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla belediye binasında görevli 3 kişi gözaltına alındı
Gözaltına Alınanlar ve Soruşturmanın Seyri
Bugün saat 07.30 civarında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi binasında operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, belediyenin Genel Sekreter Yardımcısı Serkan T., İmar Şube Müdür Vekili Tuncay K. ve bir memur gözaltına alındı. Belediyenin çeşitli birimlerinde arama çalışmaları ise halen devam ediyor.
Soruşturmanın Arka Planı
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce belediye başkanı Muhittin Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu 5 Temmuz’da gözaltına alınmıştı. Böcek, adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklanırken, Kerimoğlu adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı.
Böcek, bu gelişmenin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı. Soruşturmanın odağında belediyedeki usulsüz işlemler ve rüşvet iddiaları bulunuyor.
Operasyon ve Arama Çalışmaları Devam Ediyor
KOM ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon kapsamında belediyede çok sayıda evrak ve dijital materyal incelenmek üzere toplandı. Aramaların, soruşturmanın seyrine önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Kamuoyu ve Siyasi Çevrelerde Gelişmeler Takip Ediliyor
Antalya’daki bu kapsamlı soruşturma, hem yerel hem de ulusal basında geniş yankı uyandırdı. Belediye yönetiminde yaşanan gelişmeler ve olası yeni gözaltıların olup olmayacağı yakından takip ediliyor.