Türkiye, 2004 yılındaki İstanbul buluşmasının ardından ikinci kez tarihi bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde başkent Ankara’da düzenlenecek olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde, kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren kritik bir karar alındı.

Şehir içi trafiğini rahatlatmak ve üst düzey güvenlik önlemlerini kusursuz bir şekilde uygulayabilmek amacıyla, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan talimatla Ankara'daki memurlara idari izin müjdesi geldi.

Nato Tr


Memurlara 7 Günlük İdari İzin: Hangi Tarihleri Kapsıyor?

Devlet ve hükümet başkanlarının başkente akın edeceği dev zirve nedeniyle alınacak yoğun güvenlik tedbirleri kapsamında, belirlenen kamu personeli 6-12 Temmuz 2026 tarihleri arasında (zirve haftası boyunca) idari izinli sayılacak.

İdari İzin Kapsamına Alınan İlçeler

İdari izin kararı tüm Ankara'yı değil, zirve trafiğinin ve etkinliklerinin yoğunlaşacağı merkez ve çevre ilçeleri kapsıyor. Açıklanan karara göre idari izinli sayılacak memurların görev yaptığı ilçeler şunlar:

Nato Türkiye


  • Altındağ
  • Çankaya
  • Etimesgut
  • Gölbaşı
  • Keçiören
  • Mamak
  • Pursaklar
  • Sincan
  • Yenimahalle

Kimler İdari İzin Kapsamı Dışında Kalacak?

Alınan karar belirtilen ilçelerdeki tüm memurları kapsamayacak. Kamu düzeninin aksamaması ve zirvenin sorunsuz atlatılması adına bazı kritik birimler görevlerinin başında olmaya devam edecek. İdari izinli sayılmayacak olan personeller şunlar:

Nato-1


  • NATO Zirvesi organizasyonunda doğrudan görev alan personeller,
  • Emniyet, sağlık, ulaşım ve güvenlik gibi kritik hizmetlerde çalışanlar,
  • Kurumların acil ve zorunlu hizmetlerini sürdürmekle yükümlü olan nöbetçi personeller.(Kurumlar, kendi iç işleyişlerine göre çalışacak personeli ayrıca duyuracak.)

Ankara'da O Haftaki Tüm Toplu Etkinlikler İptal Edildi!

NATO Zirvesi'nin başkentte yaratacağı yoğunluk göz önüne alınarak sadece memurlara izin verilmekle kalınmadı, aynı zamanda sivil hayatı etkileyecek bir dizi tedbir de alındı.

Zirve haftası olan 6-12 Temmuz tarihleri arasında Ankara genelinde trafik ve kalabalık yoğunluğunu artırabilecek; sınav, sempozyum, panel, mezuniyet töreni, konser, şenlik ve benzeri tüm toplu organizasyonların planlanmaması ve iptal edilmesi yönünde resmi talimat verildi.

Muhabir: Haber Merkezi