ANKARA’DA HELİKOPTER KAZASI: MSB Sincan Temelli’deki "Kaza Kırım" Detaylarını Paylaştı!
Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Temelli Mahallesi, sabah saatlerinde korkutan bir askeri kazaya sahne oldu. Kara Havacılık Komutanlığı envanterinde bulunan ve TSK’nın en güçlü hava araçlarından biri olan CH-47 Chinook tipi ağır nakliye helikopteri, eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradı.
MSB’den Müjdeli Haber: 5 Personel Sağ Kurtuldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, tüm Türkiye’nin merakla beklediği can kaybı ve yaralı bilgisine açıklık getirildi. Eğitim görevi kapsamında havalanan helikopterde bulunan 5 personelin kazadan yara almadan kurtulduğu açıklandı. Personelin sağlık durumunun iyi olduğu ve olay yerinde gerekli kontrollerin tamamlandığı bildirildi.
Orgeneral Metin Tokel Olay Yerinde
Kazanın ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, vakit kaybetmeden Sincan Temelli’deki kaza bölgesine gitti. Teknik ekiplerden kapsamlı bilgi alan Orgeneral Tokel, helikopterin kaza kırım nedenine ilişkin başlatılan incelemeyi yerinde koordine etti.
CH-47 Chinook: TSK’nın "Dev" Nakliye Helikopteri
Kaza kırıma uğrayan helikopter, çift motorlu yapısı ve yüksek taşıma kapasitesiyle biliniyor. TSK envanterine 2016 yılında giren bu ağır nakliye helikopterleri hakkında teknik bilgiler şunlardır:
Tipi: CH-47 Chinook (ABD Üretimi)
Kapasite: Yaklaşık 8 ton yük taşıma kabiliyeti.
Envanter Sayısı: TSK bünyesinde 11 adet bulunuyor.
Kullanım Amacı: Lojistik destek, askeri operasyonlar ve ağır yük sevkiyatı.
İdari ve Teknik İnceleme Başlatıldı
Kazanın neden meydana geldiği henüz netlik kazanmazken, MSB "kontrol dışı bir durum" vurgusu yaptı. Helikopterin yaşadığı teknik sorunun motor arızası mı yoksa operasyonel bir neden mi olduğu, kurulan ihtisas komisyonunun raporuyla kesinleşecek





