Amasya'da Yarın Okullar Tatil mi? 15 Mayıs 2026 Cuma Valilik Son Dakika Açıklaması

Amasya, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) potansiyel tehlike anlamına gelen sarı kodlu uyarısı kapsamında yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altına giriyor. Özellikle haftanın son gününde etkisini sürdürmesi beklenen hava muhalefeti nedeniyle binlerce öğrenci ve veli, "15 Mayıs Cuma Amasya'da okullar tatil mi?" sorusuna yanıt arıyor.


Amasya Valiliği'nden Tatil Açıklaması Geldi mi?

14 Mayıs Perşembe akşamı itibarıyla Amasya Valiliği veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Mayıs 2026 Cuma günü için il genelinde eğitim-öğretime ara verildiğine dair resmi bir tatil kararı açıklanmamıştır. Mevcut bilgilere göre; Amasya merkez ile Merzifon, Suluova, Taşova, Gümüşhacıköy, Göynücek ve Hamamözü ilçelerindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitim-öğretim faaliyetleri planlandığı şekilde devam edecektir. Valilikten yeni bir idari izin veya tatil duyurusu gelmediği sürece öğrenciler sabah saatlerinde ders başı yapacaktır.


Meteoroloji'den Amasya İçin Sarı Kodlu Uyarı Detayları

  • Hava Durumu: Amasya genelinde Cuma günü yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların hakim olması beklenmektedir.

  • Sarı Kodlu Alarm: Meteoroloji, Amasya'nın da içinde bulunduğu bölge illeri için potansiyel risk taşıyan hava koşulları nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınlayarak vatandaşların hazırlıklı olmasını istemiştir.

  • Kritik Riskler: Yetkililer; ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırmıştır.

  • Önemli Hatırlatma: Okulların tatil edilmesi kararı yerel mülki amirler (valilikler) tarafından alınmaktadır; meteorolojik uyarılar tek başına tatil kararı olduğu anlamına gelmemektedir. Resmi makamlarca doğrulanmamış asılsız haberlere itibar edilmemelidir.

Muhabir: Haber Merkezi