Balıkesir siyasetinde sular durulmuyor. Altıeylül Belediye Meclis Üyesi Çağdaş Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa edeceğini duyurdu.

Sert açıklamalarda bulunan Yılmaz, parti içerisindeki uygulamalara eleştiriler yönelterek siyasi mücadelesine bağımsız veya YENİ Parti çatısı altında devam edeceğini ilan etti.


"Halalca'daki Arsa Satışı Bardağı Taşıran Son Damla Oldu"

Son dönemde yaşanan süreçleri detaylarıyla aktaran Çağdaş Yılmaz, mahalle sakinlerinin karşı çıkmasına rağmen Halalca Mahallesi'ndeki arsaların satışına evet oyu veren meclis üyelerine ve parti içi dengelere tepki gösterdi.

Süreç boyunca hedef alındığını ve yıpratılmak istendiğini belirten Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Son bir ayımız vatandaşların aksi olsun diye yüzlerce imza topladığı Halalca mahallemizdeki arsaların satışını; ertesi gün hiçbir komisyonda dahi görevi olmayan meclis üyelerinin, grup toplantımızda geçeceği partiden olmayan belediye başkanına satış yetkisi için evet oyu vermek suretiyle yaptıkları ‘kıyağı’ engellerken adımızın yine aynı meclis üyelerince sosyal medyada butlancıya çıkarılmasını izlemekle geçirdik."


"Kim İstifa Etti Dedi Ama Etmedi..."

Parti içerisindeki meclis üyeliği ve grup dengelerine dair sert eleştirilerini sürdüren Yılmaz, siyaset arenasındaki ilkesizlikten rahatsızlık duyduğunu ifade etti:

"Son 1 günümüz kim 'istifa ettim' dedi ama etmedi, kim 'kime geçtim ama geri geleceğim' dedi, kim kiminle grup, kim kiminle komisyon, kim kiminle nerede başkan yardımcısıyken nasıl da tarihin doğru tarafında oldum sanıp aslında Altıeylül'ün dahi doğru tarafında olamadıklarını düşünmekle geçti."


"İnanmışlarla Yola Çıkacağız"

CHP'deki görevini alnının akıyla tamamladığını belirten Çağdaş Yılmaz, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak mücadelesine devam edeceğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Son 1 saatimiz bugünden sonra artık CHP’deki meclis üyeliği görevimizi alnımızın akıyla tamamlamış olarak bundan sonraki siyasi hayatımızda bağımsız veya YENİ Parti çatısı altında Altıeylül’de ve ülkedeki iktidar mücadelemize bizler nasıl katkı verebiliriz diye kendi aramızda tartışarak geçti. Şimdi daha iyi anlıyor musunuz, ‘Yola neden ikna edilmişlerle değil de inanmışlarla çıkılması gerektiğinin’ önemini? O yüzden Altıeylül’ün Atatürk ilke ve inkılaplarına inanmış bir meclis üyesi olarak siyasi hayatıma bağımsız veya YENİ Parti’de devam ederken sadece dışarıda AKP ile değil içeride de örgütümüzü yüklerinden kurtarmak için tüm ideolojik çabamı seferber edeceğimi siz kıymetli partililerimiz ve Altıeylül halkı ile paylaşmak istiyorum."

Muhabir: Nazif İlboz