2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu ilk maçında futbolseverler tam anlamıyla bir gol resitaline tanıklık ediyor. Turnuvanın mutlak favorilerinden Almanya ile tarihinde ilk kez bu sahnede yer alan Karayıpler temsilcisi Curaçao arasındaki mücadele nefesleri kesiyor.
Maça fırtına gibi başlayan panzerler, dirençli rakibi karşısında skoru korumakta zorlansa da ilk yarının son bölümünde bulduğu golle soyunma odasına üstün gitmek adına büyük bir avantaj yakaladı. Karşılaşmayı yakından takip eden futbol tutkunları arama motorlarında "Almanya - Curaçao maçı kaç kaç, golleri kim attı?" sorularının yanıtını aramaya başladı. İşte heyecan dolu maçtan canlı dakika detayları ve gollerin gelişi...
Perdeyi Nmecha Açtı, Curaçao Tarihi Golle Yanıt Verdi!
Circuit de Barcelona-Catalunya'daki F1 yarışının hemen ardından ekran başına geçen sporseverler, yeşil sahada da büyük bir hıza şahit oldu. Maçın başlama düdüğüyle birlikte baskıyı kuran Almanya, aradığı golü çok erken buldu:
- ⚽ 6' GOL! Felix Nmecha (1-0): Sol kanattan gelişen atakta Florian Wirtz'in ceza sahasına kestiği adrese teslim ortada, topun gelişine şık bir vole vuran Felix Nmecha, kaleci Eloy Room'u çaresiz bırakarak panzerleri 1-0 öne geçirdi.
- ⚽ 21' GOL! Livano Comenencia (1-1): Erken gelen golün ardından pes etmeyen Curaçao, tarihi bir ana imza attı. Gelişen hızlı atakta ceza sahası içinde topla buluşan Livano Comenencia'nın sert şutunda savunmaya da çarpan top kaleci Neuer'i yanıltarak ağlarla buluştu ve maça denge geldi.

38. Dakikada Defans İleri Çıktı: Schlotterbeck Sahnede!
Beraberlik golünün ardından oyunu tamamen rakip yarı alana yığan Almanya; Musiala, Wirtz ve Sane ile üst üste kornerler ve pozisyonlar bulsa da Curaçao kalecisi Eloy Room'u geçmekte zorlandı. Ancak panzerlerin baskısı 38. dakikada yeniden meyvesini verdi.
- ⚽ 38' GOL! Nico Schlotterbeck (2-1): Almanya'nın sol kanattan kazandığı köşe vuruşunun ardından ceza sahasında yaşanan karambolde ileri çıkan stoper Nico Schlotterbeck, adeta bir forvet gibi defanstan sıyrılarak kaleciyi şaşırttı ve topu ağlara göndererek Almanya'yı maçta yeniden 2-1 öne geçirdi.
İlk yarının son dakikalarında tempo düşmezken, Fas hakem Jalal Jayed'in yönettiği mücadelede Almanya soyunma odasına avantajlı skorla gitmek için savunma güvenliğini elden bırakmıyor.





