CHP’den Tanju Özcan Kararına Sert Tepki: "Yerel Demokrasi Askıya Alınmıştır"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Başkan Yardımcısı Süleyman Can’ın "irtikap" operasyonu kapsamında tutuklanmasını "utanç verici bir karar" olarak nitelendirdi. Bolu Adliyesi önünde açıklamalarda bulunan Başarır, kararın hukuki değil, siyasi bir müdahale olduğunu savundu.


Başarır’dan "İntikam" ve "Talimat" İddiası

  • Hukuki Süreç: Başarır, dosyada hiçbir somut delil bulunmamasına rağmen tutuklama kararının verildiğini iddia etti.

  • Başsavcıya Yönelik Eleştiriler: Başsavcının şahsi husumetle hareket ettiğini ve talimatları yerine getirdiğini savunan Başarır, daha önce Kartalkaya'da 78 yurttaşın hayatını kaybettiği olaydaki yargılama sürecine atıfta bulunarak "İntikam alır gibi bu soruşturmayı yürüttün" dedi.

  • BolSev Vakfı: Söz konusu vakfın Bolu’nun tüm siyasi unsurlarını ve meslek örgütlerini barındırdığını belirterek, "BolSev demek, Bolu demek" ifadesini kullandı.


"Milli İradeye Tehdit"

Başarır, bir şehri kimin yöneteceğine halkın değil, yargı mensuplarının karar vermesinin yerel demokrasiyi askıya almak olduğunu dile getirdi. Hakim ve savcılara seslenen Başarır, "Asıl tehdit milli iradeye, millete ve demokrasiyedir" diyerek bir gün bu kararların hesabının hukuk çerçevesinde sorulacağını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı