Trendyol Süper Lig’de Beşiktaş'ın Alanyaspor'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından yaşanan hakem tartışmalarına Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu yanıt verdi.
Spor yazarı Umut Eken'in aktardığı bilgilere göre Gündoğdu, müsabakadaki kritik pozisyonları değerlendirdi.
"Bariz Kırmızı Kart Yok, Yorum Devreye Giriyor"
Maçın en çok konuşulan anlarından biri olan Aliti ile Trossard arasındaki pozisyonu yorumlayan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, kart gerekliliğine vurgu yaparken VAR protokolüne dikkat çekti.

Gündoğdu pozisyona ilişkin açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:
"Aliti - Trossard pozisyonunda kart gerekiyor. Ama neden VAR devreye girmedi? Bariz bir tokat hamlesi ve bariz bir kırmızı kart yok.
Sıyırdı mı tokatladı mı... İşin yorum kısmı devreye giriyor. Yeni talimatlarda UEFA 'yorum arz eden bir hamlede VAR devreye girmez' diyor. Bu nedenle VAR müdahale etmedi."





