Türk futbolunda son dönemde peş peşe yaşanan çalkantılı süreçler, "Hakemler Dosyası" soruşturmaları ve A Milli Takım'ın aldığı sonuçların ardından futbol camiası adeta bir kilitlenme noktasına geldi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun istifa edeceği yönündeki iddialar sıcaklığını korurken, Beşiktaş'ın eski başkanı Ahmet Nur Çebi sessizliğini bozarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Hem geçmişteki MHK yapılanmalarına hem de gelecekteki olası bir başkanlık senaryosuna dair net ifadeler kullanan Çebi, gündemin odağına yerleşti.
"Ferhat Gündoğdu'yu O Döneme Kadar Hiç Tanımıyordum"
Kamuoyunda uzun süredir tartışılan ve tutuklu yargılanan eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun 2022 yılındaki atanma sürecine değinen Ahmet Nur Çebi, kendi dönemiyle ilgili yöneltilen iddialara net bir çizgi çekti. Çebi, o süreçteki rolünü şu sözlerle özetledi:
"Ferhat Gündoğdu'yu MHK Başkanı olana kadar hiç tanımadım. Nihat Özdemir, Ferhat Gündoğdu'yu düşündüklerini söylediğinde, 'Araştırıp sorduysanız ve bu görevi yapacağına inanıyorsanız Türk futbolu için hayırlı olsun.' dedim. Benim bir söylemim, tavsiyem ya da rızam olmadı; dahlim de olmadı."
TFF Başkanlığı İçin Kapıyı Araladı: "Konsensüs Olursa Duyarsız Kalmam"
TFF başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki sorulara da açıklık getiren deneyimli futbol adamı, doğrudan bir adaylık niyetinin olmadığını ancak Türk futbolunun ortak bir akılla hareket etmesi durumunda gelen talebe sırt çevirmeyeceğini belirtti. Çebi,
"TFF Başkanı olmayı düşünmüyorum. Bugüne kadar ağzımdan böyle bir açıklama çıkmadı. Böyle bir imada da bulunmadım. Kulüpler bu yönde konsensüs oluştururlarsa, 'Ahmet Nur Çebi, geçmiş tecrübesiyle Türk futboluna başkan olabilir.' diye düşünüp bütün futbol ailesi birleşirse ve bana böyle bir teklifle gelirse duyarsız kalmam." diyerek futbol kamuoyunun yakından takip edeceği sinyali verdi.
Futbol kulislerini hareketlendiren bu açıklamaların ardından Türk futbolunda yaşanacak yeni gelişmeler büyük bir merakla bekleniyor.





