Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, gündeme bu kez farklı bir iddia ile geldi.
BTV YouTube kanalının kurucusu avukat Bışar Özbey, Çakar hakkında “dolandırıcılık” ve “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçlamalarıyla savcılığa başvurduğunu duyurdu.
“Hakkımı Helal Etmiyorum” Paylaşımı Olay Oldu
22 Ağustos’ta sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, BTV kanalından ayrıldığını duyuran Ahmet Çakar, “Kanal sahibinin isteği üzerine ayrıldım, hakkımı helal etmiyorum. Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.
Özbey ise bu paylaşımı alıntılayarak, Çakar hakkında resmi şikayette bulunduğunu açıkladı.
“Anlaşmaya Rağmen Başka Kanallarda Program Yaptı”
Bışar Özbey, yaptığı açıklamada şu iddialara yer verdi:
- Ahmet Çakar ile 31 Mayıs 2026’ya kadar haftada üç program için anlaşma yaptıklarını, bu anlaşmanın münhasırlık içerdiğini belirtti.
- Ancak Çakar’ın A Spor ve ardından Neospor YouTube kanallarında izinsiz programlara başladığını öne sürdü.
- Kendisine durumu sorduğunda ise Çakar’dan “Sen kim oluyorsun, sana mı soracağım” şeklinde yanıt aldığını iddia etti.
“Parayı İade Etmem, Erdoğan Ararsa Veririm”
Özbey, Çakar’ın bir yıllık peşin maaş aldığını, anlaşmaya aykırı davranmasına rağmen parayı iade etmediğini belirterek şunları söyledi:
“Kendisinden parayı iade etmesini istedim ama reddetti. 20 gün sonra tekrar görüştüğümüzde ise alaycı bir şekilde ‘Tayyip Erdoğan ararsa paranı veririm’ dedi.”
Özbey, Ahmet Çakar hakkında hem dolandırıcılık hem de güveni kötüye kullanma suçlarından şikayetçi olduğunu, ayrıca maddi tazminat davası açacağını açıkladı.