Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden akademisyenlerle bir araya gelerek “Bilimsel Danışma Kurulu” oluşturmak için ilk adımı attı. Kurul, kentin ihtiyaçları doğrultusunda projelere bilimsel destek sağlayacak.
Bilim, Katılımcılık ve Ortak Akıl Bir Araya Geliyor
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin değerli akademisyenleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana gündemi, kente yönelik projelerde bilimsel altyapıyı güçlendirmek amacıyla bir “Bilimsel Danışma Kurulu” kurmaktı.
“Projelerimiz Bilimle Şekillenecek”
Toplantıya, Başkan Akın’ın başdanışmanları Zafer Yalçın ve Necdet Saraç da katıldı. Toplantıda konuşan Ahmet Akın, Balıkesir’in geleceğini inşa ederken bilimsel temellere dayanan projelere öncelik vereceklerini belirtti:
“Kentimizin ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçireceğimiz projelerin bilimsel altyapısını da hazırlamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda üniversitelerimizin kıymetli akademisyenlerinin katkılarına büyük önem veriyoruz.”
Teşekkür ve İş Birliği Mesajı
Toplantıya katılan tüm akademisyenlere teşekkür eden Başkan Akın, bilimsel dayanışmanın kente katacağı değere dikkat çekti. Kurulun, çevre, şehircilik, ulaşım, kültür, tarım ve eğitim gibi birçok alanda bilimsel rehberlik sağlayacağı bildirildi.