Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Akın, uluslararası toplantı ve Akıllı Şehirler Dünya Fuarı Kongresi için İspanya’nın Barselona kentine gitti. Akın, Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediye başkanlarıyla birlikte Türkiye’nin Barselona Başkonsolosu Ulaş Soylu ile bir araya geldi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Başkanı Ahmet Akın, İspanya’nın Barselona kentinde uluslararası temaslarda bulundu.
Birleşmiş Milletler Akdeniz Eylem Planı kapsamındaki bölgesel toplantı ile Akıllı Şehirler Dünya Fuarı Kongresi’ne katılmak üzere Barselona’da bulunan Akın’a, Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin temsilcileri de eşlik etti.

BAŞKONSOLOS SOYLU İLE BİR ARAYA GELDİ
Barselona programı kapsamında Türkiye’nin Barselona Başkonsolosu Ulaş Soylu ile de bir görüşme gerçekleştiren Ahmet Akın, buluşmaya ilişkin değerlendirmesini sosyal medya hesabından paylaştı.
Akın, Barselona’daki temaslarda yerel yönetimlerin uluslararası iş birlikleri üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Başkonsolos Ulaş Soylu’ya nazik ev sahipliği ve sohbeti için teşekkür etti.

ŞEHİRLİ VE CANLI DA BARSELONA'DA
Barselona’daki programa Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ile Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı da katıldı.
Birleşmiş Milletler Akdeniz Eylem Planı kapsamındaki bölgesel toplantı ve Akıllı Şehirler Dünya Fuarı Kongresi çerçevesinde gerçekleştirilen ziyaretin, yerel yönetimler arasındaki uluslararası temaslar ve iş birliği olanakları açısından önem taşıdığı değerlendiriliyor.





