99. Gazi Koşusu'nun şampiyonu "Cutha" ve başarılı jokeyi Ahmet Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yayımladığı mesajla tebrik edildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk atçılığının en prestijli yarışlarından biri olan 99. Gazi Koşusu’nun kazananlarına yönelik bir kutlama mesajı yayımladı. İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleşen yarışta at sahibi Hulusi Çil’e ait "Cutha" isimli safkan ve başarılı jokey Ahmet Çelik, büyük bir başarıya imza atarak birincilik kürsüsüne çıktı.

5F4Bc99C79Da3E12C8320333

Bakan Bak’tan Anlamlı Kutlama

Bakan Bak, resmi tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu'nun 99'uncusunu Hulusi Çil’in sahibi olduğu, jokeyliğini Ahmet Çelik’in yaptığı ‘Cutha’ isimli safkan kazandı. İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen ve büyük heyecana sahne olan Gazi Koşusu'nu kazanan jokey Ahmet Çelik ve atın sahibi Hulusi Çil’i kutluyorum.”

Türk at yarışçılığı açısından sembolik bir anlam taşıyan bu önemli yarışta elde edilen başarı, hem spor camiasında hem de hipodromda büyük coşkuyla karşılandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı