7 Kasım 1989 Salı günü yayımlanan Politika Gazetesinin bu sayısında, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Dernekleri Birliği Başkanı Murat Teker’in yaşamını yitirmesi manşet haber olarak verilmiş. Haberde Murat Teker’in dernek için yaptığı çalışmalar ve mücadelesi ön plana çıkarılarak okurlar bilgilendirilmiş.

7 Ksm 89 Sali (Custom)

Manşet haberde şu bilgilere yer verilmiş: “Balıkesir’de esnaf ve sanatkar derneklerinin kurulma, güçlenme ve yaşama mücadelesinde hep bayrak olarak kalabilen, bu mücadelesinde Balıkesir’in adını hep en önde saygın bir çizgide tutmaya özen gösteren kuşağın görevdeki son temsilcisi, Başkan Murat Teker’i kaybettik. Son bir yıldır kurulmasında ve gelişmesinde büyük çabaları olduğu Dernekler Birliğinin başında çok önemli rahatsızlığına rağmen mücadelenin başladığı yıllardaki gayret, azim ve heyecan içinde görevini sürdüren Teker ne yazık ki tutulduğu amansız hastalığın mukadder akıbetinden kurtulamadı. Ona son görevini yapan yakınları, kader ve mücadele arkadaşları, canı kadar sevdiği esnaf ve sanatkar kardeşleri, evlatları göz yaşları içinde ebedi istirahatgahına tevdi ettiler. Murat Teker daha önceleri de belirttiğimiz gibi Balıkesir’de esnaf ve sanatkarın varoluş ve kendini kanıtlayış mücadelesinde her şeyini ortaya koydu ve esnaf sanatkarın artık kendi kaderini tayin etme gücünü kanıtladığını görme mutluluğunu tadarak aramızdan ayrıldı.”

Birinci sayfadaki diğer haber başlıkları: “Daimi Encümen Üyeliğinde yeni ittifak”, “Kömür dağıtımı aralıksız sürüyor”, “Leman Anneyi kaybettik”, “C. Pazarı esnafı da kapalı yer istiyor”, “SHP İlçe Kurultayında kopukluktan yakınıldı”, “Önder Kırlı ayağının tozuyla.”

Muhabir: HİLMİ DUYAR