6 Ocak 1990 Cumartesi günü yayımlanan Politika Gazetesi, Balıkesir Valisi Kemal Esensoy’un atanmasına ilişkin haberi sayfanın üstünde, kullanırken, atamayla ilgili tepkileri dile getirmiş, Üstte yer alan diğer haber ise “Verilen sözler Tutulmalı” başlığı ile yer alırken Başkan Gökdeniz’in açıklamalarına yer verilmiş.

“Gerçek mi yoksa söylenti mi?” Başlıklı haber şöyle: “Vali Kemal Esensoy’un ilimiz valiliğinden alınması bazı çevrelerce kesin olarak ifade edilirken, bazı kuruluş başkanları da tayin kararını öğrendikleri ve böyle başarılı bir valinin görevden alınmasına anlam veremediklerini ifade ettiler. Madeni Eşya Sanatkarları Derneği Başkanı Yunus Baysal, “Başarılı valimizin bir başka göreve tayini biz Balıkesirliler için bir kayıptır. Esnafla iç içe, yanında ve gelmiş geçmiş valilerin en iyilerinden biri ve babamız yerinde bir insandır.’ Derken, Yeşiller Partisi il ve ilçe başkanları da tayin haberi ile ilgili olarak, ‘ANAP milletvekilleri ile yaptığımız telefon konuşmasında, buna bir sebep olmadığını, böyle dedikodulara inanılmaması gerektiğini ifade ettiler. Biz de partililer olarak tayin konusunun dedikodudan ibaret olduğunu, zira yurttaşların sorunlarına gereği şekilde eğilen başarılı çalışmaları ile göz dolduran valimizin tayininin zamansız olacağına inanıyoruz ve bu görüşteyiz’ ifadelerini kullandılar.”
Birinci sayfanın diğer haber başlıkları: “Yoğun kar yağışı trafiği etkiliyor”, “Aşçılar Köfteciler ve Benzerleri Derneği Kongresi yapıldı yönetim değişmedi”, “Temiz kente özlem”, “Y. Sevenler Derneği yeni kararlar alıyor”, “Halk Eğitim Kurslarına katılanlar iş istiyorlar”, “Kömür taşıma ücretleri arttırıldı”, “Hasanbaba Çarşısında 8 dükkan satıldı.”
