Pasifik Okyanusu’nun sismik olarak en aktif bölgelerinden biri olan Kermadec Adaları zincirinin güneyinde, bugün 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) verilerine göre sarsıntı, yerel saatle 23:02’de (TSİ) kaydedildi.


📍 Depremin Merkez Üssü ve Derinliği

Depremin merkez üssü, 33.766° güney enlemi ve 178.572° batı boylamında, Kermadec Adaları’nın yaklaşık 150 kilometre güneyinde yer aldı.
Sarsıntının 10 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi. Bu da depremin yüzeye yakın olduğunu ve bölgedeki hissedilme şiddetini artırmış olabileceğini gösteriyor.


🌐 Tsunami Uyarısı Yapılmadı

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi (PTWC) tarafından yapılan ilk değerlendirmelere göre, depremin ardından tsunami tehlikesi bulunmuyor. Ancak bölge, “Pasifik Ateş Çemberi” olarak bilinen yüksek sismik kuşakta yer aldığı için uzmanlar, artçı sarsıntı ihtimaline karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Muhabir: Haber Merkezi