Politika Gazetesi 31 Mayıs 1990 Perşembe günü yayımlanan sayısında süt fabrikası yanına kurulan mermer işleme tesislerini eleştiren bir yazıyı manşet haber olarak kullanmış. Politika’nın ikinci manşeti ise BAĞ-KUR’un alacaklarını tahsil için icra takibi başlatacağı konulu haber.

“Böyle iş olur mu?” başlıklı haberde şu ifadeler kullanılıyor: “İvrindi Hisar Süt Tesislerinin hemen yanına kurulmasına başlanan mermer işleme fabrikasının doğaya vereceği zararın yanı sıra süt tesislerini de toza bulayacağı düşünülmüyor mu? Çok değil daha 1 hafta önce gazete sütunlarında övgü dolu cümlelerle yer alan İvrindi Hisar Süt Tesislerinin yanı başına bir mermercilik firmasına ait mermer işleme tesislerinin kurulması tepkiyle karşılandı. Bu konuda görüşlerini aldığımız Hisar Süt yetkilileri, yakınlarında kurulacak mermer fabrikasının yaratacağı tozlu ortamın kendilerini olumsuz yönde etkileyeceğini ihtimalinin büyük olduğunu söylerken, ‘Gıda maddesi üretilen bir tesisin hemen yanına mermer fabrikasının yapımı konusunda ilgililer bir kez daha düşünmelidir’ dediler. Öte yandan Balıkesir Yeşiller Örgütü de mermer fabrikasının kuruluşuna karşı çıkarak, Kocaçay kenarına kurulan bu tesislerin başta Kocaçay olmak üzere tüm çevresini mermer tozuyla kaplayacağını ve temel gıda maddelerinden olan süt tesislerine de zarar vereceğini söylediler.”
Birinci sayfadaki diğer haber başlıkları: “BAĞ-KUR Müdürlüğü icra takibine başladı”, “Esnaf Dernekleri Yönetim Kurulu üyeleri Ankara’ya gitti”, “Bandırma Belediyesi halka hizmette kararlı”, “1989-1990 öğretim yılı 8 Haziranda bitiyor”, “Bayram Giyim 40. Yılını kutluyor”, “Burhaniye’de DSP atağa kalktı”, “Zorla bilet satanlar hesap vermeli”, “1970/2 tertip asker adaylarının sevkine başlandı”, “Küçük-san’da yol çalışmaları başladı”, “Fen lisesi sınavı 2 Haziranda.”





