Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Altındağ ilçesini doğrudan etkileyen geniş kapsamlı bir su kesintisi yaşandığını duyurdu.
Sabah saatlerinde meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle ilçe genelinde şebeke suyunda kesinti uygulandığı bildirildi.
ASKİ tarafından yapılan resmi açıklamaya göre kesinti, Aydınlıkevler Mahallesi sınırlarında yer alan PE 10 Pompa İstasyonu’nda meydana gelen arızadan kaynaklanıyor. 25 Temmuz 2026 Cumartesi günü saat 09:10 itibarıyla başlayan plansız su kesintisinin, bölgedeki su dağıtım ağını tamamen etkilediği ifade edildi.
ASKİ Çalışmaları Başlattı: Sular Saat Kaçta Verilecek?
Pompa istasyonunda oluşan teknik arızanın giderilmesi amacıyla ASKİ arıza onarım ekipleri bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor. Çalışmaların tamamlanması ve şebekeye yeniden su sağlanması için hedeflenen zaman da paylaşıldı.
Saha ekiplerinin müdahalesi doğrultusunda, arızanın saat 18:00 itibarıyla giderilmesi ve Altındağ ilçesi genelinde suların kademeli olarak yeniden verilmesi planlanıyor. Kesintiden Altındağ ilçesinin tamamı etkilenirken, kurum yaşatılan aksaklıktan dolayı vatandaşlardan anlayış rica etti.




