Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Av. Burcu Özer, yerel yönetimlerde kadınların karar alma süreçlerindeki etkinliğini artırmayı amaçlayan İnsan Hakları Okulu’nda farklı illerden kadın siyasetçilerle bir araya geldi.
D84’ün EQUALI-GOV projesi kapsamında, Kanada Yerel Girişimler Fonu (CFLI) desteğiyle düzenlenen “Yerel Yönetimlerdeki Kadın Siyasetçiler İçin İnsan Hakları Okulu”, Türkiye’nin 17 farklı ilinden ve farklı siyasi partilerden 25 kadın meclis üyesini Bodrum’da buluşturdu. Programa Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Av. Burcu Özer de katıldı.
Üç gün boyunca eşitlik politikaları ele alındı
Üç gün süren programda, yerel yönetimlerde kadınların karar alma süreçlerindeki etkinliğinin artırılması, insan hakları temelli yerel yönetim anlayışının güçlendirilmesi ve eşitlik politikalarının kentlerde daha etkin uygulanması hedeflendi.
D84’ün kadınların siyasi ve toplumsal katılımını güçlendirmeye yönelik çalışmaları arasında yer alan program kapsamında, yerel yönetim pratiği ve eşitlik politikaları üzerine çalışmalar gerçekleştirildi.
25 kadın meclis üyesi ortak projeler geliştirdi
Yüzü aşkın başvuru arasından seçilen 25 kadın meclis üyesi, program boyunca farklı kentlerdeki yerel yönetim deneyimlerini paylaşarak insan hakları, eşitlik politikaları ve yerel yönetimlerde kadınların güçlendirilmesi konularında fikir alışverişinde bulundu.
Katılımcılar, üç günlük çalışma kapsamında kendi kentlerinin ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirirken, bu projelerin nasıl hayata geçirilebileceği konusunda da çalışmalar yaptı.
Projelere mentörlük desteği sağlanacak
Programın dikkat çeken yönlerinden biri, geliştirilen projelerin program sonrasında da desteklenecek olması oldu.
Bodrum’da üç gün boyunca çalışmalarını sürdüren 25 kadın meclis üyesi, projelerini hayata geçirebilmek için Türkiye’nin alanında önde gelen akademisyenleri ve uzmanlarından mentörlük desteği alacak. Bu destekle projelerin uygulanabilirliğinin artırılması ve kendi kentlerinde somut çalışmalara dönüştürülmesi hedefleniyor.
Burcu Özer’den Balıkesir vurgusu
Programa Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Av. Burcu Özer’in de katılması, Balıkesir açısından önemli bir kazanım olarak değerlendirildi.
Özer’in, farklı illerden kadın meclis üyeleriyle deneyim paylaşımında bulunarak Balıkesir’de uygulanabilecek yeni proje fikirleri üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiği belirtildi.
Farklı siyasi partilerden kadın siyasetçileri ortak bir çalışma zemini üzerinde buluşturan programın; kadınların yerel siyasette daha güçlü temsil edilmesine, kentlerde eşitlik politikalarının geliştirilmesine ve kadınların karar alma süreçlerindeki etkinliğinin artırılmasına katkı sağlaması bekleniyor.
D84’ün benzer kapasite geliştirme programlarında siyasi iletişim, liderlik, yerelde eşitlik ve karar alma mekanizmalarına erişim gibi başlıkların yanı sıra mentörlük çalışmalarına da yer verildiği belirtildi.









