Milyonlarca adayın geleceğini şekillendirecek olan 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım tüm hızıyla sürerken, üniversite adaylarının gözü kulağı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanacak belgelere kilitlendi.

Eğitim hayatlarında yeni bir sayfa açmaya hazırlanan gençler için büyük YKS maratonu 2026 yılının Haziran ayında gerçekleştirilecek.


2026 YKS Ne Zaman? Sınav Oturum Tarihleri

ÖSYM’nin yayımladığı 2026 yılı sınav takvimine göre YKS oturumları Haziran ayının üçüncü haftasında, iki güne yayılan toplam 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek:

  • 1. Oturum - Temel Yeterlilik Testi (TYT): 20 Haziran 2026 Cumartesi günü yapılacak. Adayların genel yetenek ve temel bilgilerini ölçen bu sınav saat 10.15’te başlayacak.

  • 2. Oturum - Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 21 Haziran 2026 Pazar günü sabah oturumunda uygulanacak.

  • 3. Oturum - Yabancı Dil Testi (YDT): 21 Haziran 2026 Pazar günü öğleden sonra oturumunda gerçekleştirilecek.


2026 YKS Sınav Giriş Yerleri Belli Oldu mu, Ne Zaman Açıklanacak?

Adayların "Sınava hangi okulda ve salonda gireceğim?" sorusuna yanıt verecek olan YKS sınav giriş yerleri henüz belli olmadı.

ÖSYM’nin gelenekselleşmiş uygulamaları doğrultusunda sınav giriş yerleri genellikle sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce kamuoyuyla paylaşılıyor. Bu kapsamda 2026 YKS sınav giriş belgelerinin 10 Haziran 2026 civarında erişime açılması bekleniyor.


YKS Sınav Giriş Belgesi Nasıl ve Nereden Sorgulanır?

Sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından ilan edildiği andan itibaren adaylar belgelerini internet ortamından dijital olarak edinebilecekler.

  • Sorgulama Ekranı: Adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) resmi internet adresi üzerinden belgelere ulaşabilecekler.

  • Giriş Bilgileri: Sisteme erişim sağlamak için T.C. kimlik numarası ve ÖSYM aday şifresinin kullanılması yeterli olacak.

  • Belge İçeriği: Sorgulama ekranı açıldığında adaylar sisteme giriş yaparak hangi okulda, hangi binada ve hangi salonda sınava gireceklerini net bir şekilde öğrenebilecekler.

Muhabir: Haber Merkezi