Kuzey Amerika'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2026 FIFA Dünya Kupası'nda erken final heyecanı çeyrek final etabıyla devam ediyor.

Boston Stadyumu'nda karşı karşıya gelen Fransa ve Fas, yarı finale yükselebilmek için müthiş bir taktik mücadelesine girişti. TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanan dev müsabakanın ikinci yarısında gelen peş peşe goller, tribünlerdeki coşkuyu tavan yaptırdı.


6 Dakikada Fas Duvarı Yıkıldı: Önce Mbappé, Sonra Dembélé!

Karşılaşmanın ilk yarısı, Fas savunmasının katı direnci ve kaleci Yassine Bounou'nun (Bono) kritik kurtarışlarıyla 0-0'lık eşitlikle tamamlanmıştı. Ancak ikinci yarıya Didier Deschamps önderliğinde fırtına gibi giren "Horozlar", aradığı golü 60. dakikada buldu. Gelişen organize atakta sahneye çıkan süper yıldız Kylian Mbappé, klas vuruşuyla ağları havalandırarak Fransa'yı 1-0 öne geçirdi.

Bu golün şokunu henüz atlatamayan Fas savunması, çok geçmeden ikinci darbeyi yedi. Skor üstünlüğünün verdiği moralle baskısını hat safhaya çıkaran Fransa'da bu kez 66. dakikada Ousmane Dembélé sahne aldı. Yıldız kanat oyuncusu, ceza sahası içinde buluştuğu topu şık bir plaseyle filelere göndererek skoru 2-0'a getirdi.

Muhabir: Haber Merkezi