Dünya Kupası Öncesi Büyük Kriz: İran Turnuvaya Katılacak mı? ABD ve Meksika Vizesi İçin Gözler FIFA'da!
Kuzey Amerika'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2026 FIFA Dünya Kupası için geri sayım sürerken, futbol dünyası dev bir diplomatik vize kriziyle çalkalanıyor. Turnuvaya katılım hakkı kazanan takımlar arasında yer alan İran Milli Takımı'nın, turnuvanın düzenleneceği ev sahibi ülkelerden ABD ve Meksika'ya giriş hakları konusunda ciddi bir bürokratik engelle karşı karşıya kaldığı öğrenildi.
Antalya'da Gambiya ile oynanan hazırlık maçının ardından basının karşısına geçen İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Muhammed Nabi, sürüp giden belirsizliğe ve "İran Dünya Kupası'na katılabilecek mi?" sorusuna dair çok kritik açıklamalarda bulundu.
Çok Girişli Vize Çıkmazı: "Hem ABD Hem Meksika İstiyor"
Turnuva formatı gereği takımların ülkeler arasında sık sık seyahat etmesi gerektiğini hatırlatan Mehdi Muhammed Nabi, İran kafilesinin turnuvayı sorunsuz tamamlayabilmesi için hem Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hem de Meksika için "çok girişli vize" (multiple-entry visa) sahibi olması gerektiğini vurguladı.
Vize sürecindeki diplomatik pürüzleri aşmak adına doğrudan dünya futbolunun patronu FIFA ile temasa geçtiklerini belirten Nabi, şu ifadeleri kullandı:
"Bildiğiniz gibi turnuva takvimi nedeniyle bir hafta sonra Meksika'ya, ardından tekrar ABD'ye geçmemiz gereken bir rotamız var. Bu yüzden çok girişli vizeye sahip olmamız şart. Konuyla ilgili FIFA'ya resmi bir e-posta göndererek durumun çözülmesini talep ettik. FIFA, bu hafta içinde vize sonuçlarının ve resmi prosedürün tarafımıza iletileceği yönünde net bir yanıt verdi."





