Politika Gazetesi 11 Eylül 1990 Salı günü yayımladığı sayısında odun ve kömür fiyatlarının aşırı pahalılığını konu edinen haberi manşetten vererek okurlarıyla paylaşmış. Haberde, Odun ve kömürün artan fiyatları hakkında, bilgiler verilmiş.

Manşet haberde şu satırlar yer alıyor: “Odun kömür fiyatlarının önlenemeyen yükselişi devam ediyor. Kış aylarına gireceğimiz şu günlerde bir ton odun 200 bin liradan 220 bin liraya yükseldi. Şu anda 221 bin liradan satılan tahsis kömürü ise ekim ayında 234 bin lira olacak. Odun ve kömürde her yıl yaşanan yüksek fiyat sıkıntısı bu yıl da vatandaşın belini büküyor. Herkesin zorunlu olarak kullandığı yakacak maddelerine yapılan zamlar yüzünden birçok vatandaşın bütçesi sarsılıyor. Daha düne kadar 200 bin liradan satılan meşe odunu yapılan zamdan sonra 220 bin liraya yükseldi. Tahsis kömüründe geçtiğimiz yıllarda yaşanan kademeli fiyat uygulaması bu yıl yine tekrarlanıyor. Şu anda tahsis kömürü 221 bin liradan satılıyor. Ancak Ekim ayında 1 ton tahsis kömürü 234 bin liradan verilecek. Özel sektördeki kömür fiyatları, 220 ile 250 bin lira arasında değişiyor. Soma Elmalı ocaklarından çıkarılan kömür 220 ile 250 bin lira arasında satılırken, Kısrakdere Kömürü 250 bin liraya satılıyor. Ocak çıkışı 182 bin lira olan kömürde aracı firmalar yüzünden fiyatların yükseldiği belirtiliyor. Özel sektördeki kömür bayilerinin kömürün daha ucuz fiyattan satılabileceği belirtiliyor. Gerek odun, gerekse kömür fiyatlarının çok yüksek olmasından yakınan vatandaşlar, ‘Odunu ve kömürü zorunlu olarak alacağımızı bildiklerinden durmadan zam yapıyorlar. Asgari ücretle çalışan bir işçi bir ton kömür alabilmek için tam 1 ay çalışması gerekiyor. Kömür aldıktan sonra yiyecek, içecek ev kirası, elektrik, su için ne yapması gerekiyor. Bu şartlarda nasıl ev ocak geçindireceğiz bilemiyoruz’ diye konuştular.
Birinci sayfadaki diğer haber başlıkları: “Kırlı da istifacılar arasında”, “Ticaret Borsasında 40 milyar liralık işlem”, “Okullar 17 Eylülde açılıyor”, “Trafik canavarı 3 can daha aldı”, “Dünya evine girdiler.”





