Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yılında Burhaniye’de düzenlenen program ile anıldı.
Burhaniye Belediyesi Reha Yurdakul Salonu’nda gerçekleştirilen anma programına Burhaniye Kaymakamı Cumali Atilla, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, ilçe protokolü üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törenin Başlangıcı ve Konuşmalar
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı.
Öğrencilerden “Atatürk Destanı” Oratoryosu
Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Atatürk Destanı” adlı oratoryo sahnelendi. Oratoryo, salondaki katılımcılar tarafından izlendi.
Yarışma Dereceleri ve Ödüller
Etkinlikte ayrıca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Ödüller Burhaniye Kaymakamı Cumali Atilla, Burhaniye İlçe Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay Bahri Yıldız ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler tarafından takdim edildi.









