10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Balıkesir Üniversitesi’nde törenler düzenlendi.
Saatler 9.05’i gösterdiğinde, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen resmi programa katıldı. Üniversitenin tüm birimlerinde akademik ve idari personel saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.
Rektör, Valilik Törenine Katıldı
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı anma mesajının ardından, Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen resmi anma törenine katıldı. Atatürk Anıtı’ndaki törende Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve il protokol üyeleri ile vatandaşlar yer aldı.
Rektörlükte ve Üniversite Birimlerinde Anma Programları
Rektörlükte düzenlenen törende Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Yüksel, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya İlhan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Deniz Karaoğlan ve Genel Sekreter Yemliha Yanar ile akademik ve idari personel hazır bulundu.
Atatürk’ün Değerleri ve Üniversite Sorumluluğu
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, törende yaptığı konuşmada 10 Kasım’ın yalnızca Atatürk’ü anma günü olmadığını, aynı zamanda Cumhuriyet’in temel değerlerini koruma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu hatırlatma günü olduğunu belirtti. Prof. Dr. Doğdubay; “Atatürk, yalnızca bir devlet adamı değil, bilimin, eğitimin ve aklın yol göstericisidir. Onun önderliğinde kazanılan bağımsızlık ve kurulan Cumhuriyet, özgür düşünceyi, eşitliği ve topluma sorumluluğu öğretmiştir. Üniversite olarak bizler, bu mirası bilgi üretkenliği ve topluma sorumluluk çerçevesinde sürdürmekle yükümlüyüz” ifadelerini kullandı.







