Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen 15 Temmuz Türkiye Minikler Güreş Şampiyonası, Ankara Spor Salonu'nda büyük bir katılımla devam ediyor. 81 ilden 10 binden fazla sporcunun mücadele ettiği organizasyon, Türk güreş tarihinin en yüksek katılımlı şampiyonası olma özelliğini taşıyor.


12 minderde gerçekleştirilen şampiyonada 8-9, 10, 11, 12, 13 ve 14 yaş kategorilerindeki sporcular madalya mücadelesi veriyor. 25 Temmuz'a kadar sürecek organizasyon, Türk güreşinin geleceğine yapılan en önemli altyapı yatırımlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Şampiyonada dereceye giren ve yetenekleriyle öne çıkan sporcular, Güreş Eğitim Merkezlerine yönlendirilerek uzun vadeli gelişim programlarına dahil edilecek.


Akgül: "Çocuklarımıza güreşi sevdirmek istiyoruz"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, organizasyonun tarihi bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, çocukların güreşe olan ilgisini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Akgül, şampiyonaya katılan tüm sporculara güreş malzemesi desteği sağlandığını ifade ederek, organizasyona katkı sunan sponsorlar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere destek veren kurumlara teşekkür etti.


Güreş


"Kısa vadeli değil, gelecek odaklı yatırım"

Şampiyonanın sadece sportif değil, aynı zamanda kültürel bir buluşma olduğunu dile getiren Akgül, Etnospor etkinlik alanı sayesinde çocukların geleneksel Türk sporları ve kültürünü de yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

Ailelerin yoğun katılımının güreşin tabana yayılması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Akgül, federasyon olarak kısa vadeli başarıların değil, uzun vadeli altyapı çalışmalarının peşinde olduklarını vurguladı.


"Yeni Taha Akgüller yetişecek"

10 binden fazla sporcu arasından geleceğin yıldızlarının çıkacağına inandığını belirten Akgül, gelişim kampları ve Güreş Eğitim Merkezleriyle yetenekli sporcuların yakından takip edileceğini söyledi.

"Yeni Taha Akgüller, Rıza Kayaalpler ve Yasemin Adarlar yetişecek." diyen Akgül, her yıl katılımı artırarak altyapıyı daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.


Yeni uluslararası organizasyon hazırlığı

Federasyonun uluslararası projeler üzerinde de çalıştığını açıklayan Akgül, Hakkari'de 3 bin metre rakımdaki Cilo Dağları eteklerinde düzenlenen Süper Lig finallerinin dünya güreş camiasında büyük ses getirdiğini hatırlattı.

Bu başarının ardından dünyada yankı uyandıracak yeni bir uluslararası organizasyon için planlama yaptıklarını belirten Akgül, ayrıntıların ilerleyen dönemde kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı