Politika Gazetesi, 1 Ekim 1990 Pazartesi günü yayımladığı sayısında, Kepsut Deresinde balık ölümlerine yol açan kirliliği yaratan firma ya da firmaların hala ortaya çıkarılamadığını vurgulayan haberi manşetten okurlarıyla paylaşmış. Balıkesir Sağlık Müdürlüğünün de bu konuda yaptığı çalışmaları açıklamadığı vurgulanmış.

Balıkların katili kim? Başlıklı haberde şu satırlara yer verilmiş: “Kepsut Deresinde bir kısmı ölü, bir kısmı da yarı baygın durumda karaya vuran balıkların ölümünden kimin sorumlu olduğu hala ortaya çıkmadı. Dereyi kirlettiği söylenen Akfa ve SEKA fabrikaları ise suçlamaları reddediyor. Bu konuda sağlık müdürlüğünün neler yaptığı ve çalışmaların hangi aşamada olduğu kamuoyuna açıklanmazken vatandaşlar sorumluların bir an önce bulunmasını istiyor. Ancak Balıkların zehirlenerek ölümüne neden olanların bulunması konusunda yeterli bir çalışmanın yapılmadığı belirtiliyor. Kepsut Deresine zehirli atık bırakıp balıkların ölümüyle suçlanan Seka Kağıt Fabrikası ve Akfa Salça Fabrikası yöneticileri iddiaların asılsız olduğunu belirttiler. Seka yetkilileri gazetemize yaptıkları açıklamada; ‘Diğer illerdeki gibi fabrikamız 9 Eylül Üniversitesi ile sözleşmeli. Üniversite yetkilileri her ay fabrikamıza gelip suyumuzu tahlil ediyor. Zaten dereye kimyasal atık bırakmamız söz konusu değil’ dediler. Akfa Salça Fabrikası Müdürü Özdemir Kaptan ise şunları söyledi: ‘Bizim atıkları bıraktığımız derede su yok. Su olmayan derede nasıl balık olur? Hem domates atıkları bıraktığımız derenin ağzında her gün yüzlerce kaz yemleniyor. Zehirlenecek olsa önce kazlar ölür’ dedi.”
Birinci sayfadaki haber başlıkları: “Hava kirliliği oranı gerçeği yansıtmıyor”, “SHP’nin olağanüstü kurultayı yapıldı”, “Döner sermaye iyi çalışıyor”, “Gözler Ankara’da”, “Kredi isteyenlere cevap veriyoruz”, “Köy düğünlerinde mısır patlar gibi silah patlıyor”, “Mevlit Kandili dün kutlandı”, “Hacı Ali Camiinde lokma ikramı yapıldı.”





