“BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILMAYANLARI YAPACAĞIM”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ay içinde atamasını yapması beklenen Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Dr. Fahri Akçakoyun da adaylık başvurusunu yaptı. Akçakoyun göreve seçildiği takdirde yapacağı hizmet ve çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Doğup, büyüdüğü ilin üniversitesine ve Balıkesir’e hizmet vermek için Muğla Üniversitesi’nden gelen Prof. Dr. Fahri Akçakoyun, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir’in gelişmesi, diğer çağdaş üniversiteler arasında yer alması ve kurumsal kimliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Balıkesir Üniversitesi’nin modern, çağdaş, demokratik, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Atatürk ilkelerini benimsemiş, tarikatlardan uzak bir üniversite olması gerektiğini vurguladı.

AKADEMİSYENLERİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİ

Balıkesir Üniversitesi’nin idari ve akademik kadrolarında liyakatin ön planda yer alması gerektiğini belirten Prof. Dr. Fahri Akçakoyun şunları söyledi:

“Üniversitemiz son dönemlerde yükselen ve göreve gelen akademisyen ve idari personelin daha çok üniversite yönetimine yakın, akraba, eş, dostlardan oluştuğunu basın yayın yoluyla maalesef üzüntü ile izliyoruz. Bundan dolayı üniversitemize hak ettiği halde kadrosunu alamayan ve özlük hakları ihlal edilen akademisyenlerin acilen mağduriyetlerini gidereceğim. Üniversitemizde çalışan ve üreten hak ettiğini almalı ilkesi benimsenecektir.”

ÜNİVERİSTEDE KAMPÜS YAŞAM ALANI OLUŞTURULMALI

Üniversitenin temel ihtiyaçlarının giderilerek kampüs yaşam alanı oluşturulması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Fahri Akçakoyun şunları dile getirdi:

“Üniversitemiz şehir dışında olmasıyla birlikte ulaşım problemlerini de beraberinde getirmektedir. Şu anda var olan ulaşım sistemiyle her gün küçük otobüslerde binlerce öğrenci balık istifi şeklinde taşınmaktadır. Hafta sonları ve yaz tatillerinde ise kampüste öğrenci olmadığı düşüncesiyle ulaşım oldukça kısıtlı ve sorun haline gelmektedir. Dolayısıyla raylı sistemin yapılması acil bir ihtiyaçtır. Bununla birlikte kampüs yaşam alanı olarak düşünüldüğünde yemekhane dışında ucuz, uygun yemek yenebilecek yerlerin oldukça sınırlı olduğu görülmektedir. Ayrıca yemekhanede aşırı kuyruk ve kota yüzünden binlerce öğrenci ucuz yemek yiyememektedir veya aç kalmaktadır. Ayrıca öğrencinin kampüste kalmasını sağlayacak spor ve sanat faaliyetleri ise yok denecek kadar azdır. Bu anlamda SKS’nin öğrenciye verdiği hizmetler artırılmalıdır.”

TEKNOKENT ACİLEN FAALİYETE GEÇİRİLMELİ

Üniversitenin gelişimi için bilim, teknoloji ve ar-ge çalışmalarına yer verilmesi gerektiğinin de önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fahri Akçakoyun şunları ifade etti:

“Balıkesir ilimizin doğal kaynakları, tarım ve hayvancılık açısından zengin olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda yapılan üretimle önemli ölçüde, Türkiye’nin gıda ihtiyacını karşılamaktadır. Ne yazık ki üniversitemiz bu konularda gerekli desteği verememektedir. Bunun için mutlaka, üniversitemizin tarım, hayvancılık, sanayi, spor ve turizm alanındaki sektörlerle ar-ge işbirliği kapsamında çalışması ve üretime katkı sağlaması gerekmektedir. Bu bağlamda tekno kent çalışmalarının üniversitede geç kalmıştır ve acilen tamamlanması gerekmektedir. Meslek yüksekokullarında üretim ön planda tutulmalı, makine, sanayi ve diğer alanlarda üniversitenin alt yapısını besleyecek şekilde uygulanmalı ve üretim bazlı eğitime yer verilmelidir.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
“BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILMAYANLARI YAPACAĞIM”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!