BANDIRMALILAR TEPKİ GÖSTERDİ, YÜCEL YILMAZ GERİ ADIM ATTI!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BANDIRMA, ‘KUVA-YI MİLLİYE BALIKESİR’ YAZILI TOTEMİ İSTEMEDİ. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÖKÜP GÖTÜRDÜ!

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Balık Hali bölgesine her yerden görülebilecek yükseklikte ‘Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir’ yazılı bir totem diktirdi. Bandırma’da CHP İlçe Örgütü ve fanatik Bandırmalıların tepkisi sonrasında Yücel Yılmaz’ın talimatıyla totem yerinden kaldırıldı. Her konuda Balıkesir’den ayrı düşünen ve kendisini 10.5 olarak tanımlayan Bandırma, Büyükşehir’in bu icraatında da ayrılıkçı tavrını ortaya koymuş oldu.

BANDIRMA’nın bu tavrı zaten biliniyor. Burada Bandırma’nın genel tavrından çok, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın siyasi kaygıları gözeterek geri adım atması sorgulanmalı. Yılmaz’ın, “istemiyorsanız kaldırırız” sözü verip ertesi gün totemi yerinden sökmeyi gerektirecek düzeyde bir ‘Bandırma korkusu’ yaşadığı muhakkak. Balıkesir’in Büyükşehir bütünlüğü içinde yer alan Bandırma’nın ‘Balıkesir kompleksinden vazgeçmesi’ yönünde taktikler geliştirmesi beklenen Büyükşehir Belediye Başkanı’nın totem konusundaki geri adımı, ‘Bandırma korkusu’ yaşadığını ortaya koyuyor.

 

 

 

 

CHP İlçe Başkanı Selim Panç: Bandırma’nın hassasiyetleri var

BÜYÜKŞEHİR’in ‘Balıkesir’ yazılı totemine karşı çıkan Bandırma CHP İlçe Başkanı Selim Panç, “Bandırma elli yıldır İl olmak için çırpınıyor, ilçe halkının bu konuda hassasiyetleri var. Bandırma’da bu hassasiyeti bile bile Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir iş yapması halktan tepki gördü. Biz de Kuva-yı Milliye şehriyiz, milli mücadelede Bandırma’nın önemi büyük. Son kurşunun atıldığı yer burası. Balıkesir yazılı toteme tepki, Kuva-yı Milliye’ye tepkiymiş gibi anlaşılmamalı. Bu tepki, ilçe halkının hassasiyetidir. İlle de bir totem dikilecekse ‘Bandırma’ya hoşgeldiniz’ diye yazılabilirdi. İDO’dan inen yolcular Bandırma Limanı’na giriş yapıyorlar sonuçta. Yücel Yılmaz’ın katıldığı turizm toplantısında tepkiler dile getirildi, Büyükşehir bugün tabelayı yerinden kaldırdı” şeklinde konuştu.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BANDIRMALILAR TEPKİ GÖSTERDİ, YÜCEL YILMAZ GERİ ADIM ATTI!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!