BENZİNE VE MOTORİNE ZAM BASKISI ARTARAK SÜRÜYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, akaryakıta bir zam daha geleceğini duyurdu. Ahmet Akın, geçen hafta pazartesi günü benzine gelen 27 kuruşluk zamdan sonra uluslararası piyasada petrol fiyatlarının artmaya devam ettiğini belirterek, “Uluslararası piyasalarda motorin fiyatı, ton başına 575 dolardan 630 dolara çıktı. Benzinin de ton fiyatı, 566 dolardan 593 dolara yükseldi. Brent petrol fiyatı da 67 doları aştı. Benzine ve motorine zam baskısı artarak sürüyor” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, benzine 19 Şubat’ta gelen 27 kuruşluk zammın öncesinde yeni zamların geleceği uyarılarında bulunmuş, tüketicilerin zamlardan korunması için iktidarın tedbir alması gerektiğini dile getirmişti.

Pazartesi günü geceden itibaren geçerli olmak üzere, motorin fiyatında 24 kuruş, benzin fiyatında ise 16 kuruş zam bekleniyor. Ahmet Akın, uluslararası piyasalardaki petrol fiyatlarının yükselişine dikkat çekerek, “Brent petrol fiyatı ve dolar kuru yükseliyor. Uluslararası piyasalarda motorin fiyatı, ton başına 630 dolar civarında. 575 dolardan bu seviyelere geldi. Benzinin de ton fiyatı, 593 dolara yükseldi. Brent petrol fiyatı ise 67 doları aştı. Türkiye’de zam baskısı geçen haftadan bu yana sürüyor. Nitekim geçen hafta 27 kuruş zam geldi. Bu hafta da benzer bir zam bekleniyor” diye konuştu.

Tüketicinin akaryakıt zamlarından korunması gerektiğini vurgulayan Ahmet Akın, son 40 günde vatandaşın cebinden her gün 1 kuruş çıktığını söyledi. Ahmet Akın, “9 Ocak’ta 17 kuruş, 15 Ocak’ta 16 kuruş, 5 Şubat’a 6 kuruş, 19 Şubat’ta 27 kuruş olmak üzere ardı ardına zam geldi. Toplam 66 kuruş. Yani her gün 1 kuruş vatandaşın cebinden alınıyor. Kumbaraya atar gibi 1 kuruş zam alınıyor” açıklamasında bulundu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BENZİNE VE MOTORİNE ZAM BASKISI ARTARAK SÜRÜYOR
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!