Buğdayda hasat yaklaştı, fiyat bekleniyor!

Buğday hasadının bu hafta içinde başlaması beklenirken, üreticiler fiyatların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Buğdayda hasat yaklaştı, fiyat bekleniyor!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da buğday hasadı öncesi üreticiler, fiyatların belirlenmesini heyecanla bekliyor. Geçen sene ton başına 8,250 lira olarak açıklanan fiyatın bu yıl ton başına 15,000 lira olmasını isteyen çiftçiler, beklentilerini dile getiriyor.

Türkiye’nin buğday hasadına ilk adım attığı Adana’da, yaklaşık olarak ülke ihtiyacının yüzde 4’ünü karşılayan buğday, 1 milyon 330 bin dönüm alanda ekildi. Sıcak havaların etkisiyle bu yıl buğdayın hasadı yaklaşık 15 gün önce gerçekleşecek. Buğday hasadının bu hafta içinde başlaması beklenirken, üreticiler fiyatların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bu yıl buğday rekoltesinin bol olacağını belirterek, “Bu yıl başaklar oldukça büyük. Yağışlar da bu sene çok iyi geçti. Nisan ayında biraz daha yağmur alırsak, geç hasat edilen buğdaylar için olumlu olur. Sahil kesimlerinde hasat bu hafta başlayacak. Ova bölgeleri için yağmur çok yararlı olacaktır. Rekolte konusunda yüksek beklentilerimiz var. Adana genelinde 1 milyon 330 bin dönüm alanda ekim yapıldı. Türkiye’nin üretiminin yüzde 4’ü Adana’dan karşılanıyor” dedi.

“Ton Başına 15,000 Lira Talep Ediyoruz”

Fiyatların ton başına 15,000 lira ve kıraç bölgelerde ton başına 2,000 lira prim desteğiyle açıklanmasını istediklerini belirten Doğan, “Bu yıl buğday için 15 lira fiyat bekliyoruz. Geçen sene ton başına 8,250 lira verilmişti. 15 liranın altında bir fiyat, çiftçiyi tatmin etmeyecek. Kıraç bölgelerde de ton başına verilen prim desteğinin 2,000 lira olmasını umuyoruz. Eğer yağmur gelirse, taneler daha dolgun olacak ve verim artacaktır. Afet olmazsa, çiftçilerimiz bu yıl buğdaydan memnun olacak” şeklinde konuştu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Buğdayda hasat yaklaştı, fiyat bekleniyor!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!