VETERİNERLER MESLEKTAŞLARI MEHMET AKİF’İ UNUTMADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendisi de bir Veteriner Hekim olan İstiklal Marşı’nın yazarı, milletvekili İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy ölümünün 83’ncü yıldönümünde meslektaşları tarafından anıldı. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ruhuma mevlid-i şerif okutan Veteriner Hekimleri Odası, Cuma Namazının ardından ise pilav-ayran hayrı yaptı.

Balıkesir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hüdayi Tanrıkulu İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un bir veteriner hekim olduğunu hatırlatarak, Ersoy’un hem mesleğinde hemde milli mücadelede önemli görevler üstlendiğini belirtti.

MESLEKTAŞIMIZIN RUHU ŞAD OLSUN

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hüdayi Tanrıkulu Mehmet Akif Ersoy’u unutmadıklarını ve bundan sonra da unutmayacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Hayatı oldukça zorlu bir yaşam mücadelesi ile geçen İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy; sarsılmayan bir imanın ve inancın sahibi, milletinin var olma mücadelesine katılmış bir kahraman, milletinin dilini çok iyi kullanan bir yazar, büyük bir entelektüel, vicdani hassasiyeti yüksek bir aydın, ilkeli bir ahlak adamı ve tüm özellikleriyle idealist, bir aksiyon ve dava insanıdır.İstiklal Marşımızın yazarı,milli şair,Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini yapmış bir hafız,milletvekili,Hasan BasriÇantay’ın yakın dostu, spora meraklı özellikle güreş sporuna karşı özel bir ilgisi olan, Halkalı Baytar Mektebini birincilikle bitirmiş bir Veteriner Hekim meslektaşımız, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83. yıldönümünde kendisini rahmet ve minnetle yad ediyoruz.Ruhu şad olsun.

TARİHE IŞIT TUTMUŞ MESLEKTAŞLARIMIZI DA ANIYORUZ

Avrupa ve Anadolu hayvancılığına büyük zararlar veren sığır vebası hastalığında, harap ve bitapdüşmüş orduya hasta hayvan etlerinin yedirilmesinde herhangi bir sakıncanın olmadığını söyleyip tüm sorumluluğu üstüne alan Halkalı Baytar Mektebindeki hocası Miralay Veteriner Hekim M. Ali Bey,Akif’in hayatına ve edebiyat dünyasına girmesinde öncü olan yine bir meslektaşımızdır.Adana,Rumeli,Arabistan köylerinde 20 yıl boyunca bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadelesi,orduya alınacak atların seçimindeki görevi ona memleketin içine düştüğü durumu anlamasındabüyük katkı sağlamıştır.’Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’  diyen Akif’inZağnos Paşa Camiinde vermiş olduğu Balıkesir vaazı Milli Mücadelenin ateşi, Karesi şiiri ise Balıkesir’e olan sevdasını dile getirmektedir.Adalet,doğruluk ve haktan yana bir anlayışa sahip olan Akif dönemin bakanlık müdürü Abdullah Efendiye yapılan haksızlıktan dolayı 20 yıllık görevinden biran bile düşünmeden istifa etmiştir.Ankara soğuğunda sırtında paltosu yokken üzerindeki paltoyu çıkarıp Akif’e veren kadim dostu Ahmet Şefik Kolaylı’da bir veteriner hekimdir.

RUHU ŞAD OLSUN

Rahmetle anılmak ebediyet budur amma sessiz yaşadım kim beni nerden bilecek” diyen Akif’in bu sözlerine en iyi yanıtı Onu hiç unutmayan sevgisini gönüllerinde yaşatan Veteriner hekimler verirler.Akif’in her satırını her meslek sahibi her makamda oturan kişi çok dikkatle okumalıdır. Safahat ciddi bir öğreti içerir. Onun her kelimesinden isteyen mutlaka bir şeyler öğrenir.Balıkesir Veteriner Hekimleri Odası olarak böylesi vatan,millet ve meslek aşığı bir meslektaşımızı vefatının 83. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyor okunan mevlid-i şerifi ve duaları ruhuna hediye ediyoruz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
VETERİNERLER MESLEKTAŞLARI MEHMET AKİF’İ UNUTMADI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!