EMEKLİ ASTSUBAYLAR HAKLARI İÇİN ALANA İNDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli astsubaylar Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda yatıkları eylemde kendilerine verilen derece, makam ve görev tazminatı sözlerinin tutulmasını istedi.

Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda açıklama yapan emekli astsubaylar adına konuşan Özay Can, eğitim seviyeleri eşit olmasına rağmen ziraat teknikeri, büro memurundan bir kademe geriden göreve başlatıldıklarını belirterek aradaki derece farkının kaldırılmasını istedi. Emekli astsubayların yoksulluk sınırının altında maaş aldıklarına da dikkat çeken Özay Can, haksız ve adaletsiz durumun düzeltilmesi gerektiğini bildirdi.

HAKLI TALEPLERİMİZİ DİLE GETİRİYORUZ

Emekli Astsubaylar adına konuşan Özay Can şunları söyledi:

“Bir üniforması da kefenden olan Astsubaylar Türk Silahlı Kuvvetlerinde en zor, en önemli görevleri fedakarca yapmaktadır. Astsubay olmadan TSK’nın bırakın operasyon yapmasını, nizamiyeden çıkması mümkündeğildir. Bizler devletimizden bir ayrıcalık beklemiyoruz. 15 bin arkadaşımızın imzaladığı haklı taleplerimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.

TALEPLERİMİZ

Bizler eğitim seviyemiz eşit olmasına rağmen, bir ziraat teknikeri, bir meclis stenografı, bir büro memurundan bir kademe geriden göreve başlatılıyoruz. Bu adaletsiz durumla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız 18 ay önce Kayseri Komando Tugayı’nda, Astsubaylara hayırlı olsun diye müjdelediği göreve başlangıç dereceleri sorunumuz halen çözüme kavuşmamıştır. Bugün TSK’da Yarbay ve üst rütbedeki subaylara farklı isimler adı altında altı adet tazminat verilmektedir. Daha zor şartlarda görev yapan Astsubaylar ise hiçbir tazminat almamaktadır. Bu adaletsiz durum ile ilgili olarak AK Parti 2015 seçimlerinde söz vermiş, ayrıca hükümet programına da girmiş, tüm Genelkurmay Başkanları ve MSB tarafından da makam ve görev tazminatı sözü verilmiş olmasına rağmen bu sözler halen gerçekleşmemiştir. Tazminat alan subaylar emekli olduğunda, çalışırken aldığı maaşın yüzde 70-85’ini almaktadır. Astsubaylar ise çalışırken aldığı maaşın yüzde 40-55’ini ancak alabilmektedir. Burada çok büyük adaletsizlik vardır. Sağlam raporları ile TSK’ya girip zaman içinde çalışma şartları nedeniyle sağlığını kaybeden ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapamaz raporlarıyla ilişiği kesilen adi malul silah arkadaşlarımıza insani şartlarda ekonomik yaşam hakkı verilmesi zaruridir. Önceki yıllarda tüm kamu personeline yapılan sicil affı, yüz kızartıcı suçlar hariç TSK mensupları için de uygulanmalıdır. Re’sen emeklilerin durumları yargı kararları doğrultusunda tekrar incelenmelidir.”

YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYORUZ

Bugün bütün emekli astsubaylar yoksulluk sınırının çok altında maaş almaktadır. Taleplerimiz, kanunların bize tanıdığı en masumane haklardır. Gerekirse daha kuvvetli eylemlere girişecek ve açık hava toplantıları düzenlemek suretiyle haklarımızı almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve parlamento üyeleri, Türk Ordusu’nun ağır yükünü omuzlarında taşıyan astsubaylarla ilgili çıkacak ve çıkan kanunların yetersizliği dolayısıyla üzüntü içerisindeyiz. Yaşadığımız mağduriyet ve adaletsiz durum ile ilgili olarak yıllardır çalışmalar devam ediyor, en kısa sürede çözüm üretilecek denmesine rağmen, bu sorunlar devamlı ötelenmiş, yumak büyümüştür.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
EMEKLİ ASTSUBAYLAR HAKLARI İÇİN ALANA İNDİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!