O HERKESİN FARUK ABİSİYDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BALIKESİR’İ SIRTINDA TAŞIYAN ADAMDI, SON YOLCULUĞUNDA BALIKESİR O’NU SIRTINDA TAŞIDI

 

FARUK KULA’yı sadece sanayici, iş adamı, tüccar, Ticaret Borsası Başkanı sıfatlarıyla tanımlamak eksik olur. Kula, Balıkesir’in hamisi, şehrin birbileni, sıkışanın destekçisi, muhtacın koruyanı, haklının savunucusu, kapısı her zaman herkese açık bir hemşehrimizdi. Uzun yıllar şehrin ticaretinde, sanayisinde, sosyal ve kültürel yaşamında en önde oldu. Sadece iş alemini değil, Balıkesir siyasetini de perde arkasından dizayn etti. Siyasete hiç girmedi ama her zaman ismi siyasetle birlikte anıldı.

 

GÜNÜN herhangi bir saatinde çat kapı odasına girip dertleşilebilen, maddi manevi destek beklentilerine her zaman olumlu karşılık veren, yardımseverliğiyle Balıkesirli’lerin gönlünde taht kurmuş bir simaydı Faruk Kula. Kalbi Balıkesir için atanlardandı; yaşadığı şehri seven, katkı sunan, şehrin ve insanların sorunlarıyla harman olan köklü bir Balıkesirli’ydi. Herkesin “abi” deyip saygı gösterdiği bir kişilikti. Daha yapacak çok işi vardı belki, çünkü çalışmak O’nun yaşam gayesiydi.

 

BALIKESİR’in Faruk Abisi, 65 yaşında yaşama veda etti. O her zaman Balıkesir’i sırtında taşıdı; son yolculuğunda Balıkesirli’ler O’nu sırtında taşıdı. Binlerce Balıkesirli Faruk Kula’yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Balıkesir Faruk Kula’yı unutmayacak.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
O HERKESİN FARUK ABİSİYDİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!